Göm menyn

Utbildningsvetenskaps interna sidor


UV-Nytt

Stipendier och anslag från Stiftelsen Tornbylyckorna-Lektorshagen

Styrelsen för Stiftelsen Tornbylyckorna-Lektorshagen i Linköping kommer att under 2018 dela ut stipendier och anslag.

4 studenter till Erasmus Intensive Program i Wien

4 studenter har antagits till den populära intensivkursen efter en svår urvalsprocess med ett stort antal väl kvalificerade studenter.

Intresset för VFU utomlands ökar

Ansökan till utlandsstudier, VFU utomlands och sommarkurser 2018/19 stängde 1 februari. Resultatet blev något färre sökande till utlandsstudier än föregående år men intresset för att göra en VFU period utomlands har ökat. LiU – studenter kommer att synas i verksamheter runt om i världen framöver; i Hong Kong, Maputo, Nairobi, Hyderabad, Kentucky, Spanien och Åbo..

Likaså är intresset för sommarkurs i Kenya och Indien fortsatt högt. Förskollärarprogrammets satsning på synliggörandet av internationella möjligheter för studenter har gett resultat och här ser vi den största ökningen av antalet utresande studenter; totalt 16 st mot förra årets 8. Årets ansökningar höll god kvalitet med väl motiverade val och meriterade studenter.

Kick-off för alla utresande lärarstudenter sker i april men redan i mars samlas sommarkurs-studenterna i sina respektive grupper för förberedelser.

Hur ändrar GDPR forskningsförutsättningarna vid LiU?

LiU:s dekaner bjuder genom Medicinska fakulteten in universitetets samtliga forskare och administrativ personal som rör sig kring forskare till en öppen föreläsning kring den nya dataskyddsförordningen GDPR, som träder i kraft 25 maj 2018. Föreläsningen äger rum 8 mars, kl 13.15-15.00 i Berzeliussalen, ingång 65, Campus US. Ingen anmälan krävs. Klicka på rubriken för att ladda ner infobladet.

LiU Skolsamverkan: Tema Digitalisering

Under 2018 har LiU Skolsamverkan valt digitalisering som tema för olika aktiviteter inom LiU Skolsamverkan. Det övergripande syftet med detta tema att bidra till att utveckla verksamheten hos huvudmän, i skolor, i undervisning och i lärarutbildning.

Nytt kursvärderingssystem

I höst får LiU ett nytt kursvärderingssystem som ersätter det tidigare KURT. Nu startar en tävling som arrangeras av kårerna för att hitta ett namn till det nya systemet.

Prenumerera på UV-nytt

Namn *

E-post *

Om bekräftelse önskas ange e-postadress

 

Hitta till oss

Vi finns i D-huset. 

karta

Ladda ner karta (pdf)

 

 

 Sidansvarig: patrick.moreau-raquin@liu.se
Senast uppdaterad: Thu Feb 22 10:47:00 CET 2018