Göm menyn

Utbildningsvetenskaps interna sidor

UV-Nytt

Ämneslärarprogrammen vid LiU bland de bästa i landet

Vid Universitetskanslersämbetets granskning av landets ämneslärarutbildningar får Linköpings universitet fortsatt toppbetyg. Statistiken visar att LiU är det enda lärosätet som fått godkänt för sin ämneslärarutbildning i matematik, åk 7-9.

Föräldrars användning av digitala media leder till långsammare språkutveckling

Språket hos barn vars föräldrar ofta använder digitala media utvecklas långsammare visar ett forskningsprojekt vid Linköpings universitet.

Nyutbildade lärares erfarenheter av den första tiden i yrket

Utbildningspolitiska förändringarna, globala trenderna och tidsandan, har direkt betydelse för skolans funktioner och lärarprofessionens uppgifter. Föreliggande studie av Ulf Lundström, Umeå universitet, är ett försök att visa på hur nyutbildade lärare uppfattar sin situation, hur de söker riktning och mening och vad de kan stödja sig på i den processen. Klicka på rubriken för att ladda ner studien

Andreas Fejes ny ordförande för ESREA

Andreas Fejes, professor i vuxenpedagogik valdes nyligen till ordförande för den europeiska organisationen European Society for Research on the Education of Adults (ESREA).

Läs till grundlärare i Nyköping eller Västervik

Hösten 2020 blir det möjligt att läsa grundlärarutbildning med inriktning fritidshem i Nyköping och Västervik. Utbildningen är treårig och det råder stor brist på grundlärare med inriktning fritidshem.

Studenter i Småland ansluter till LiU

Nya behov i undervisningen har gjort att föreläsningssalar på campus har utrustats med teknisk utrustning för att studenter ska kunna utbilda sig vid LiU även i Vimmerby, Västervik, Hultsfred, Norrköping, Kalmar och Jönköping.

 

Kalendarium

Prenumerera på UV-nytt

Namn *

E-post *

Om bekräftelse önskas ange e-postadress

Linköpings universitet ansvarar för att personuppgifter behandlas i enlighet med gällande lagstiftning. 

 

Hitta till oss

Vi finns i D-huset. 

karta

Ladda ner karta (pdf)

 

 

 


 

LärarutbildningenLärarutbildningen vid LiU

Det finns många olika sätt att bli lärare. Oavsett studiebakgrund hittar du en utbildning som passar dig på Linköpings universitet.


Sidansvarig: patrick.moreau-raquin@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-02-24