Göm menyn

Utbildningsvetenskaps interna sidor


UV-Nytt

Lärarutbildningen vid LiU gott exempel på utbyte

Ämneslärarprogrammet med inriktning mot samhällskunskap på Linköpings universitet lyfts fram som gott exempel av Universitets- och Högskolerådet.

Förskollärarutbildning startar i Västervik, Hultsfred och Vimmerby

Från och med hösten 2019 kommer Linköpings universitet att erbjuda tre nya antagningsorter till förskollärarprogrammet. Under måndagen skrevs avtal under tillsammans med Campus i Småland.

Två miljoner för ett projekt om samverkans roll i skolan

Fem forskare från Linköpings universitet får dela på 5,8 miljoner kronor från Norrköpings fond för utveckling och forskning. Mest pengar satsar fonden på skolan - Lina Lago får två miljoner för ett projekt som ska handlar om samverkans roll i skolan för att nå högre måluppfyllelse.

Medel för utbildningsvetenskaplig forskning med relevans för lärarutbildning

Lärare som är aktiva inom lärarprogrammen inbjuds att söka medel för utbildningsvetenskaplig forskning med relevans för lärarutbildning. Medlen avser tid för forskning under 2018-2019. Huvudsyftet är att stärka lärarprogrammens forskningsanknytning. Sista ansökningsdag är 31 augusti 2018.

Hög tid att fortbilda lärare

Programmering blir från hösten 2018 obligatoriskt inslag i grundskolan och gymnasiet. Förståelsen för en digitaliserad värld är nödvändig. Men hur förberedda är skolorna? Visionerna kommer att stöta på hinder, menar LiU-forskare. Läs mer i LiU-nytt.

Anna Johnsson Harrie

Tillbaka på KfU

Anna Johnsson Harrie blir utbildningsledare med ansvar för strategisk utveckling inom KfU. Anna börjar på 40% i augusti och september för att sedan gå upp till 80% fr.o.m. oktober. Anna var tidigare samordnande programansvarig utbildningsledare för lärarutbildningen.

Prenumerera på UV-nytt

Namn *

E-post *

Om bekräftelse önskas ange e-postadress

Linköpings universitet ansvarar för att personuppgifter behandlas i enlighet med gällande lagstiftning. 

 

Hitta till oss

Vi finns i D-huset. 

karta

Ladda ner karta (pdf)

 

 

 Sidansvarig: patrick.moreau-raquin@liu.se
Senast uppdaterad: Thu Jun 28 09:21:53 CEST 2018