Göm menyn

Utbildningsvetenskaps interna sidor


UV-Nytt

Nominera Årets kvinnliga pedagog

Föreningen Delta Kappa Gamma Internationals krets MY i Linköping söker Årets kvinnliga pedagog 2018, verksam i Linköping.

”Djupt oroande förslag från Alliansen”

Forskare från LiU och andra universitet varnar för Alliansens förslag om yrkesutbildningar i en debattartikel i SvD..
- Det riskerar att ytterligare öka klassklyftorna i samhället genom förstärkt uppdelning mellan yrkesprogram och högskoleförberedande program. Dessutom är det högst osannolikt att förslaget ökar söktrycket till yrkesprogrammen, skriver Andreas Fejes, Per Andersson, Magnus Dahlstedt, Suzanne Köpsén, Karolina Muhrman, Sofia Nyström Helena Tsagalidis m fl.

Helene Elvstrand (ISV) porträtteras i tidingen Fritidspedagogik

- Helene Elvstrand formulerar sina forskningsfrågor utifrån egna erfarenheter. Att lyssna på barnen, ge dem en röst, står alltid i fokus, skriver Fritidspedagik.

Kampanj ska få fler att välja en lärarutbildning

Sverige har en akut lärarbrist. Nu går Linköpings universitet och ytterligare 13 lärosäten samman i en satsning för att förändra synen på yrket och öka antalet sökande till lärarutbildningen.

Gustav Fridolin (MP) besökte Campus Valla

På måndagen fick Campus Valla besök av en gammal student, och det var ingen mindre än utbildningsminister Gustav Fridolin (MP). För tio år sedan studerade han Folkhögskollärarprogrammet vid Linköpings universitet.

Viktig info från VR

Vetenskapsrådet informerar om att från och med i år får publikationslistan för den sökande i de flesta utlysningar max omfatta fem A4-sidor.

Prenumerera på UV-nytt

Namn *

E-post *

Om bekräftelse önskas ange e-postadress

 

Hitta till oss

Vi finns i D-huset. 

karta

Ladda ner karta (pdf)

 

 

 Sidansvarig: patrick.moreau-raquin@liu.se
Senast uppdaterad: Tue Apr 17 12:12:31 CEST 2018