Confero

Under de senaste åren har Confero publicerat artiklar och temanummer open access med bland annat följande fokus: maktasymmetrier i utbildning, politisk mobilisering i vuxenutbildning, mobbning i skolan, queer-analyser av utbildning, samisk utbildning, känslor i utbildning samt kritiska perspektiv på mätbarhet i utbildning. Dessa teman speglar således Conferos interdisciplinära inriktning.

Confero är en doktoranddriven tidskrift med representanter från IBL, IKOS och Tema. I slutet av december ger Confero ut ett nytt nummer. I detta Open Issue presenteras artiklar med ett brett spektrum av teman, så som kopplingen mellan Trumps valretorik och ökad mobbning i skolor i USA, en kritisk läsning av Ayn Rands verk samt hur det går att skapa möjlighet för utveckling av agonistisk teori inom utbildning.

Läs tidskriften Confero.

Facebook: @Confero.Essays