Ny PUL till förskollärarprogrammet

Den 1 juli börjar Johanna Frejd som PUL för förskollärarprogrammet. Johanna Frejd ser framförallt fram emot att få fortsätta arbeta med de utvecklingsmål som satts upp för att göra LiUs förskollärarutbildning ännu bättre än vad den redan är.

– Jag har alltid velat påverka saker som intresserar mig. Jag tycker att förskolläraryrket är väldigt spännande och ser det som en stor möjlighet, och ett stort ansvar, att kunna påverka hur förskollärarutbildningen ser ut och fungerar, säger Johanna Frejd.

Lärare i grunden

– Jag är lärare och förskollärare i grunden och har arbetat både som klasslärare i lågstadiet i Söderköpings kommun och inom förskola i Norrköpings kommun. Närmast har jag arbetat som lärare på förskollärarprogrammet och LiUs uppdragsutbildning för yrkesverksamma barnskötare som läser till förskollärare. Jag har också arbetat med undervisning på F-3-programmet.

– Jag disputerade vid LiU i oktober 2019. Min forskning ligger inom området naturvetenskaplig ämnesdidaktik och jag har framförallt studerat förskoleklassbarns meningsskapandeprocesser och vad som sker när barn får tillgång till olika resurser när de diskuterar naturvetenskapliga fenomen.

Familj och fritid

– Jag är 33 år och bor i Norrköping tillsammans med min familj. Vi är två vuxna, tre barn, tre marsvin, en hund och väldigt många fiskar. På min fritid gör jag sånt som inte alls har med arbetet att göra, jag sjunger, virkar, lagar väldigt mycket mat och är gärna ute i naturen.

2020-05-29

Sidansvarig: patrick.moreau-raquin@liu.se