Intresset för VFU utomlands ökar

Ansökan till utlandsstudier, VFU utomlands och sommarkurser 2018/19 stängde 1 februari. Resultatet blev något färre sökande till utlandsstudier än föregående år men intresset för att göra en VFU period utomlands har ökat. LiU – studenter kommer att synas i verksamheter runt om i världen framöver; i Hong Kong, Maputo, Nairobi, Hyderabad, Kentucky, Spanien och Åbo..

Likaså är intresset för sommarkurs i Kenya och Indien fortsatt högt. Förskollärarprogrammets satsning på synliggörandet av internationella möjligheter för studenter har gett resultat och här ser vi den största ökningen av antalet utresande studenter; totalt 16 st mot förra årets 8. Årets ansökningar höll god kvalitet med väl motiverade val och meriterade studenter.

Kick-off för alla utresande lärarstudenter sker i april men redan i mars samlas sommarkurs-studenterna i sina respektive grupper för förberedelser.

Sidansvarig: patrick.moreau-raquin@liu.se
Senast uppdaterad: 2018-02-16