Göm menyn

Studieteknik

Att börja studera på universitetet innebär en stor omställning för många. Studietakten är hög, materialet omfattande och du får ta ett stort eget ansvar att själv planera din tid. Universitetsstudier är krävande och skiljer sig ofta en del från exempelvis gymnasiestudier. På universitet tillgodogör du dig inte endast given kunskap utan du medverkar också till att ny kunskap skapas. Studierna på universitetet kräver en stor del eget ansvar och det är du som måste ta det ansvaret.

Här vill vi ge dig information och tips på sådant som kan vara till hjälp för dig när du tar dig an dina studier. Det finns många olika lärstilar, det vill säga sätt att ta in och tillgodogöra sig ny kunskap. Dessa råd är allmänna och allt stämmer inte in på just dig. Ta till dig det du tror kan passa dig och det som kan göra att du lyckas bättre med dina studier. Du är alltid välkommen att kontakta din studievägledare om du känner att du behöver prata med någon om din studiesituation.

Film från föreläsning om studieteknik (För att kunna titta behöver du logga in med ditt LiU-id.)

20 filmer om effektiv studieteknik 

De 20 filmerna är producerade av Björn Liljeqvist och tar upp tips och metoder för ex. inlärning, minne och problemlösning. Filmerna finns tillgängliga under läsåret 2021/22. För att kunna titta behöver du logga in med ditt LiU-id.

Som student på Tekniska högskolan, Utbildningsvetenskap och Filosofiska fakulteten kan du se dem utan kostnad.

Se filmerna här!

Om föreläsaren

Björn Liljeqvist

Björn Liljeqvist är civilingenjör, humanist och författare till boken "Plugga smartare." Han driver egna företaget BrainGain Education AB, som utbildar studenter och lärare i tillämpad studieteknik. Björn är sedan juli 2019 internationell ordförande för organisationen Mensa.

 

 

 

20 filmer om effektiv studieteknik. (För att kunna titta behöver du logga in med ditt LiU-id.)


Sidansvarig: jenny.gustafsson@liu.se
Senast uppdaterad: 2021-12-01