Göm menyn

Hemmissionering

Hemmisionering

Vill du besöka din gamla gymnasieskola och berätta hur det är att vara student på lärarutbildningen på Linköpings universitet?

Du kan hålla presentationen själv eller tillsammans med en studiekamrat, från samma eller något annat lärarprogram och berätta om hur det är att studera till lärare vid Linköpings universitet och bo i Linköping/Norrköping. 

Det är uppskattat av gymnasieeleverna om du utgår från dig själv och dina egna erfarenheter som student. Gymnasieeleverna vill gärna veta hur just du upplever livet som student.

Är du intresserad?

Skicka din intresseanmälan (se länk nedan) så tar vi kontakt med dig så snart som möjligt. För att få betalt ska du hålla presentationen för en eller flera klasser på skolan. 

Innan resan

När tiden för besöket är bokat har vi en kort genomgång där vi går genom materialet du får med dig, samtidigt tittar vi genom PowerPoint-presentationen så att du får ställa eventuella frågor om den. Du kommer även att få en del tips angående presentationen.

Ersättning

Det utgår en ersättning på 1000 kronor eller reseersättning upp till 2000 kronor. 

Efterarbete

Efter avslutad hemmissionering skriver du en utvärdering av besöket, hur du upplevde presentationen, vad du pratade om, hur besöket mottogs av eleverna och vilka frågor du fick. Utvärderingen mailar du sedan till gunilla.arnell@liu.se på Kansliet för utbildningsvetenskap.

Har du övriga frågor som inte besvarats i texten ovan får du gärna skicka ett mail till oss på gunilla.arnell@liu.se.


Sidansvarig: jenny.gustafsson@liu.se
Senast uppdaterad: 2022-03-07