Göm menyn

Affärsjuridik med Europainriktning, kandidat, 180 hp

Affärsjuridik med Europainriktning, 180 hp


Efterfrågan på jurister med kunskaper om utländsk affärsrätt är stor. På vårt affärsjuristprogram med Europainriktning förenas juridik och ekonomi med det franska eller tyska språket. Du får grunden i fransk eller tysk juridik och är garanterad att tillbringa en termin utomlands – en perfekt kombination om du vill arbeta över kulturgränser och i internationella sammanhang.

Som färdig affärsjurist kan du jobba med exempelvis företagsjuridik, som bolagsjurist, skattejurist, försäkringsjurist eller bankjurist. Din juristutbildning ger dig kunskap om lagar och bestämmelser, om språk och om affärs- och rättskulturer i andra länder. Men din kanske största tillgång är ett juridiskt och problemlösande tankesätt – en egenskap som kan bana väg för en spännande yrkeskarriär.

 

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav:
Grundläggande behörighet samt områdesbehörighet 4 (engelska B, matematik C och samhällskunskap A) samt franska respektive tyska lägst C-språk kurs B/steg 3 eller områdesbehörighet A4 (Matematik 3b/3c, samhällskunskap 1b/1a1+1a2) samt Franska 3/Tyska 3
Studiestart: Höstterminen 2017
Anmälningskod: Franska: LIU-50018, Tyska: LIU-50019
Studietakt: Helfart
Ort: Linköping
Nivå: Grundnivå

 

studentbloggar

Följ gärna våra studentbloggare

 

Till Studentbloggarna

 


Intervju med Elin, tidigare student på utbildningen

 
Sidansvarig: webbredaktoren@liu.se
Senast uppdaterad: Thu Jun 15 09:35:53 CEST 2017