Göm menyn

Sjuksköterskeprogrammet, 180 hp

Sjuksköterska


Med en sjuksköterskeutbildning i ryggen har du en säker framtid i arbetslivet med många karriärmöjligheter, både i Sverige och utomlands. Du kan även läsa vidare och få en specialistutbildning inom exempelvis intensivvård, operationssjukvård, psykiatrisk vård, eller bli barnmorska.

Arbetet som sjuksköterska innebär ett stort ansvar. Det är du som leder avdelningen och som ser till att patienterna känner sig trygga och får rätt vård. På sjuksköterskeprogrammet i Linköping och Norrköping används problembaserat lärande (PBL). Det ger dig inte bara ger dig goda kunskaper i omvårdnad och medicinsk vetenskap, utan även en helhetssyn på människan, en god förmåga att arbeta i team och viljan och flexibiliteten att arbeta i nya vårdformer.

 

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav:
Grundläggande behörighet
samt
Områdesbehörighet 16 (Matematik B, Samhällskunskap A, Naturkunskap B* alternativt Biologi A, Fysik A och Kemi A)
eller
Områdesbehörighet A14 (Matematik 2a/2b/2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2)
Studiestart: Hösttermin 2017 och vårtermin 2018
Anmälningskod: LIU-50331 (Norrköping), LIU-50330 (Linköping)
Studietakt: Helfart
Ort: Linköping och Norrköping.
Undervisningsmoment kan vara förlagda till båda studieorterna och praktik genomförs i hela Östergötland.
Nivå: Grundnivå

* Naturkunskap B kan för Omvårdnadsprogrammet ersättas med kurserna Medicinsk grundkurs samt Vård- och omsorgsarbete.
OBS! Notera att detta förändrades ht14 i och med den nya gymnasieexamen. Läs mer här.

 

Fannys blogg

Fanny, bloggande studentMed ord och bilder hoppas jag på att ge er en inblick av hur livet kan vara för en förstaårsstudent på sjuksköterskeprogrammet.

Läs Fannys blogg

Här skulle ett RSS-flöde visats. Att det inte gör det kan bero på att RSS-flödet innehåller fel eller att länken till RSS-flödet är fel. Om detta inträffat för ett RSS-flöde du vet fungerar bör du höra av dig via gällande supportkanaler.


Efter utbildningen

Som utbildade sjuksköterska kan du arbeta både i Sverige och internationellt. Både kvinnor och män, med olika etnisk tillhörighet behövs i sjukvården. Efter utbildningen kan du läsa en specialistutbildning i till exempel intensivvård, operationssjukvård, psykiatrisk vård, disktriktssjukvård, anestesisjukvård, barnsjukvård eller till barnmorska.

Se information om LiU:s påbyggnadsprogram.

 

Intervju med en student på utbildningen


Länkar om programmet

 

Särskilt urval

Särskilt urval sker på 10 procent av platserna genom bedömning av arbetslivserfarenhet från yrken inom medicin och vård. Observera att bedömning av särskilt urval endast sker om sökande har skickat in giltigt intyg för aktuell antagningsomgång. Gäller till och med antagningen HT 2017.

Mer information om särskilt urval

 

Mer om att plugga på LiU

 Sidansvarig: webbredaktoren@liu.se
Senast uppdaterad: Thu Jun 15 09:35:53 CEST 2017