Göm menyn

Logopedprogrammet, 240 hp

Logoped


Logopeder är viktiga resurser i sjukvård och äldreomsorg, inom barnhälsovård, förskola och skola och inom röstkrävande yrkesområden. För när rösten, talet språket eller sväljförmågan sviktar påverkar det både människors personlighet, hälsa och livskvalitet.

Som legitimerad logoped har du kunskap om hur röst, tal, språk och sväljning fungerar. Du vet hur dessa förmågor påverkas av sjukdomar och skador och hur problem utreds och behandlas. I vår logopedutbildning ingår relevanta medicinska ämnen, men även studier i lingvistik, fonetik och psykologi. Det gör att du kan  hjälpa dina patienter och ge dem bra förutsättningar för kommunikation hemma, i arbetet och på fritiden.

 

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav:
Grundläggande behörighet
samt
Områdesbehörighet 16 (Matematik B, Samhällskunskap A, Naturkunskap B alternativt Biologi A, Fysik A och Kemi A)
eller
Områdesbehörighet A14 (Matematik 2a/2b/2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2)
Studiestart: Höstterminen 2017
Anmälningskod: LIU-50340
Studietakt: Helfart
Ort: Linköping
Nivå: Grundnivå

 

Henrik, tidigare student

Namn: Henrik JäråsenHenrik, tidigare student

Jobb: Logoped på Södertäljelogopederna

Till intervjun med Henrik

 


Efter utbildningen

Som logoped kan du arbeta på sjukhus, i skola, i primärvård eller på specialskolor inom stat, kommun eller landsting. Många logopeder arbetar inom barn- och vuxenhabilitering. Det blir dessutom vanligare att logopeder arbetar inom barnhälsovård, hjälpmedelsservice, som konsulter och med privat behandling. Logopeder kan också arbeta på teatrar, radio, tv, lärarutbildningar samt teater- och scenskolor.

 

Intervju med en student på utbildningen


Länkar om programmet

 

Särskilt urval

Särskilt urval sker på 10 procent av platserna genom bedömning av arbetslivserfarenhet från yrken inom medicin och vård. Observera att bedömning av särskilt urval endast sker om sökande har skickat in giltigt intyg för aktuell antagningsomgång. Gäller till och med antagningen VT 2017.

 

Mer om att plugga på LiU

 Sidansvarig: webbredaktoren@liu.se
Senast uppdaterad: Thu Jun 15 09:35:53 CEST 2017