Göm menyn

Läkarprogrammet, 330 hp

Läkare


Problembaserat lärande och tidig patientkontakt är det som utmärker läkarprogrammet vid Linköpings universitet. Vi tror också att helhetsperspektivet på människan och våra studenters förmåga att kommunicera med patienter har bidragit till att vi ofta rankas som Sveriges bästa läkarutbildning.

Programmets upplägg präglas av verklighetsanknytning och integration, där teori och begrepp kopplas till riktiga situationer. Du studerar inte de traditionella ämnena – som anatomi, histologi, kemi och fysiologi – separat, utan med utgångspunkt i de olika organsystemen. Under hela utbildningen har du, via besök och praktik, nära kontakt med sjukhus och vårdcentraler. Dessutom får alla våra studenter inom medicin och vård träna på att arbeta i team i en vanlig sjukhusmiljö med riktiga patienter på vår kliniska undervisningsavdelning.

 

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav:
Grundläggande behörighet
samt
Områdesbehörighet 13 (Biologi B, Fysik B, Kemi B, Matematik D)
eller
Områdesbehörighet A13 (Biologi 2, Fysik 2, Kemi 2, Matematik 4)

Studiestart: Höstterminen 2017 och vårterminen 2018
Anmälningskod: LIU-50310
Studietakt: Helfart
Ort: Linköping. Under de avslutande sex terminerna sker utbildningen i Linköping, Norrköping, Jönköping eller Kalmar.
Nivå: Grundnivå

 

REBECKA och mathildas bloggar

Rebecka VahlgrenSkånetösen som svarar på alla frågor om läkarstudier eller livet som student. Jag tar med er på föreläsningar om lungmekanik, varvat med återkommande besök på studentcafét Örat och kulinariska hopkok på studentbudget.

Läs Rebeckas blogg 

bloggare_Mathilda_Altis23-årig före detta Eskilstunabo, rapporterar live ifrån termin 5 på läkarprogrammet och allt som hör därtill. Klagar för mycket, tänker för mycket, skrattar för mycket – följ med på resan. 

Läs Mathildas blogg 

Peace out (Rebecka Vahlgren, Sat Feb 25 18:47:23 CET 2017)
ST? (Rebecka Vahlgren, Tue Feb 21 16:23:46 CET 2017)

Efter utbildningen

Grundutbildningen till läkare omfattar elva terminer och 330 hp. För att få läkarlegitimation krävs 18 månaders allmäntjänstgöring (AT). För att bli specialist krävs fem till sex års utbildning inom specialiteten, samtidigt som du tjänstgör som läkare inom specialområdet.

Intervju med Jonas, årets alumn 2013.


 

Intervju med en student på utbildningen


Länkar om programmet

 

Särskilt urval

Särskilt urval sker på 12 av platserna genom bedömning av arbetslivserfarenhet från yrken inom medicin och vård. Observera att bedömning av särskilt urval endast sker om sökande har skickat in giltigt intyg för aktuell antagningsomgång. Gäller till och med antagningen HT 2017.

 

Reportage

Växande läkarutbildning decentraliseras

Växande läkarutbildning decentraliseras.

 

Mer om att plugga på LiU

 Sidansvarig: webbredaktoren@liu.se
Senast uppdaterad: Thu Jun 15 09:35:53 CEST 2017