Göm menyn

Psykolog, 300 hp

Psykolog


Psykologprogrammet bygger på problembaserat lärande (PBL), en pedagogik där du söker din egen kunskap utifrån givna ramar i en basgrupp tillsammans med en handledare. Du behöver en nyfiken och aktiv attityd eftersom PBL också innebär bearbetning av processerna kring kunskapssökande, problemlösning och samspelet i gruppen. I gengäld får du fördjupad kunskap och insikt om olika psykologiska fenomen som du har stor nytta av i ditt framtida arbete som psykolog.

Med kunskap om människans handlingar, tankar och känslor, om diagnostisering, behandling och psykoterapeutiska metoder har du som psykolog ett brett utbud av yrkesmöjligheter. Du behövs inom såväl social omsorg, hälsovård och psykiatri som inom utbildning och näringsliv. Väljer du Linköpings universitet kan du förvänta dig en psykologutbildning av högsta kvalitet – vårt program har fått topplaceringar i två oberoende externa granskningar.

 

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav:
Grundläggande behörighet samt områdesbehörighet 5 (matematik B och samhällskunskap A) eller områdesbehörighet A5 (matematik 2a alternativt matematik 2b alternativt matematik 2c och samhällskunskap 1b alternativt 1a1 + 1a2).
Studiestart: Höstterminen 2017
LIU-50000
Studietakt: Helfart
Ort: Linköping
Nivå: Grundnivå

 

Lovisas BlOGG

Lovisa Mellerby

Lovisa heter jag, är 23 år gammal och läser mitt tredje år på psykologprogrammet. Här kommer ni att få hänga med i min vardag som oftast är en salig blandning av plugg, löpturer, matlagning och lite för många kaffe- och fikapauser. 

Läs Lovisas blogg

Det finns för närvarande inget innehåll.
Sidansvarig: webbredaktoren@liu.se
Senast uppdaterad: Tue Aug 15 09:20:14 CEST 2017