Göm menyn

Systemvetare, 180 hp

Systemvetare


Vill du förstå hur IT påverkar oss människor och hur IT kan stödja och utveckla företag och offentliga organisationer? Systemvetenskap är en utbildning som ger dig kompetens att arbeta för att människor, organisationer och IT verkar i harmoni.

Med en examen från kandidatprogrammet i systemvetenskap kommer du att ha en kompetens som är mycket eftertraktad på arbetsmarknaden. Du kommer att kunna se och förstå IT från flera olika perspektiv och kommer att kunna arbeta i det spännande gränslandet där organisation, teknik och människor möts. Vår utbildning är tvärvetenskaplig, verksamhetsnära och bygger till stor del på projektarbete, där du genom både teoretiska och praktiska kunskaper lär dig om samspelet mellan människa, teknik och organisation. Programmets upplägg ger även möjlighet till att göra praktik eller att studera en termin utomlands.

 

 

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav:
Grundläggande behörighet samt områdesbehörighet 5 (matematik B och samhällskunskap A) eller områdesbehörighet A5 (matematik 2a alternativt matematik 2b alternativt matematik 2c och samhällskunskap 1b alternativt 1a1 + 1a2).
Studiestart: Höstterminen 2017
LIU-50008
Studietakt: Helfart
Ort: Linköping
Nivå: Grundnivå

 

studentbloggar

Följ gärna våra studentbloggare

 

Till Studentbloggarna

 


Anna, tidigare student

Namn: Anna EldhAnna, tidigare student
Jobb: IT- och verksamhetskonsult på Advania

Till artikeln om Anna, tidigare student

 

Länkar om programmet

 

Mer om att plugga på LiU

 Sidansvarig: webbredaktoren@liu.se
Senast uppdaterad: Thu Jun 15 09:35:53 CEST 2017