Göm menyn

Studentsidor för Slöjd, hantverk och formgivning

Slöjd, hantverk och formgivning vid Linköpings universitet


Slöjd, hantverk och formgivningsprogrammet läggs ner

 

Styrelsen för filosofiska fakulteten fattade i december 2018 beslut om att stoppa antagning till Slöjd, hantverk och formgivning, och påbörja en avveckling av programmet.

 

Bakgrunden är den så kallade Humaniorautredningen vid LiU. Utredarens förslag i denna utredning var att lägga ner flera utbildningar inom humaniora, bland annat språk (spanska, tyska, franska), socialantropologi samt kandidatprogrammet Slöjd, hantverk och formgivning. Detta på grund av relativt få studenter och därmed sammanhängande bristande ekonomisk bärkraft.

 

Filosofiska fakulteten planerar dock att genomföra ett antal nysatsningar inom området och kommer att satsa på nya utbildningsprogram, varav ett kommer att innehålla hantverk/konst/slöjd/konsthantverk/formgivning/design och värna om det som är kärnan i det nuvarande Slöjd, hantverk och formgivningsprogrammet. Vi har alltså gott hopp om att nedläggningen inte är slutpunkten för en verksamhet som kombinerar kreativt hantverk och vetenskap vid Linköpings universitet.

 

Vi som arbetar med Slöjd, hantverk och formgivning beklagar naturligtvis att programmet läggs ned.

 

Vi vill också tacka er studenter för att ni gjort detta program till vad det varit! Det har varit fantastiskt roligt att jobba med er!

 

 

 

Avvecklingsplan (pdf)

Brev till studenter (pdf)

 

 

 Sidansvarig: carina.skoog@liu.se
Senast uppdaterad: 2019-03-29