Göm menyn

Samhälls- och kulturanalys, 180 hp

Samhälls- och kulturanalys


Globalisering, migration och urbanisering, välfärd, arbetsliv och demokrati, politiska och sociala rörelser – på det tvärvetenskapliga programmet för samhälls- och kulturanalys handlar det om att analysera och förstå vår samtid från olika håll.

Hur ser det moderna samhället ut och hur förändras det? Vilka sociala, etniska och kulturella skillnader påverkar människors liv och på vilket sätt? Hur är våra städer och våra livsmiljöer ordnade? Genom att studera ämnen som sociologi, kulturgeografi och etnologi utifrån olika synvinklar som etnicitet, ålder, klass och genus utvecklar du ditt analytiska och kritiska tänkande. Du lär dig att göra fältarbeten, intervjuer och analyser av samhällsfrågor, kulturfenomen och livsvillkor. Efter utbildningen är du redo för utrednings- och utvecklingsuppdrag, opinionsbildande och socialt arbete, projektledning samt omvärldsanalys i såväl offentliga som privata organisationer.

 

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav:
Grundläggande behörighet samt områdesbehörighet 1 (historia A och samhällskunskap A) samt engelska B eller områdesbehörighet A1 (historia 1b alternativt historia 1a1 + 1a2 och samhällskunskap 1b alternativt samhällskunskap 1a1 + 1a2).
Studiestart: Höstterminen 2017
Anmälningskod: LIU-50021
Studietakt: Helfart
Ort: Norrköping
Nivå: Grundnivå

 

josefine, bloggande student

Josefine HermanssonTidsoptimistisk kustbo med många bollar i luften som förutom SKA-studerande också spenderar vardagen bland hundhår och bokföring. Lever ett lite annorlunda studentliv med villa och eget företag som roddas av hennes desto mer kompetenta sambo.

Till Josefines blogg

Här skulle ett RSS-flöde visats. Att det inte gör det kan bero på att RSS-flödet innehåller fel eller att länken till RSS-flödet är fel. Om detta inträffat för ett RSS-flöde du vet fungerar bör du höra av dig via gällande supportkanaler.


Länkar om programmet

 

emelie, tidigare student

Namn: Emelie Baiden
Jobbar: Verksamhetsutvecklare Svenska Celiakiungdomsförbundet

Till artikeln med Emelie

 

Mer om att plugga på LiU

 



Sidansvarig: webbredaktoren@liu.se
Senast uppdaterad: Thu Jun 15 09:35:53 CEST 2017