Göm menyn

Personal- och arbetsvetenskap, 180 hp

Personalvetenskap


Arbetslivet behöver individer som kan utveckla både människor och organisationer. På programmet Personal- och arbetsvetenskap kombineras beteendevetenskap med arbetsrätt och ekonomi för att du ska kunna möta framtidens behov.

På programmet för personal- och arbetsvetenskap studerar du ämnen som tillsammans förbereder dig för alla typer av personalarbete, så kallat HR-arbete. Kurser i arbetslivsinriktad pedagogik, psykologi och sociologi bildar en bas i utbildningen men du kommer också att studera arbetsrätt och företagsekonomi. Programmets kurser genomsyras av en tydlig arbetslivsanknytning där forskning och praktik om att attrahera, rekrytera, utveckla och avveckla personal kopplas samman.

 

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav:

Grundläggande behörighet samt områdesbehörighet 5 (Matematik B och Samhällskunskap A) eller områdesbehörighet A5 (Matematik 2a alternativt Matematik 2b alternativt Matematik 2c och Samhällskunskap 1b alternativt 1a1 + 1a2).

Särskilt urval:

30 procent av platserna kommer att ges till sökande med två års arbetslivserfarenhet på minst halvtid. Sökande i den här gruppen kommer dock att meritvärderas på sina betyg.
Studiestart: Höstterminen 2017
Anmälningskod: LIU-
Studietakt: Helfart
Ort: Linköping
Nivå: Grundnivå

 

studentbloggar

Följ gärna våra studentbloggare och deras upplevelser på LiU

För att läsa våra studenters bloggar
tryck här


Länkar om programmet

 

Mer om att plugga på LiU

 

Joanna, tidigare student

Joanna, tidigare studentNamn: Joanna Pettersson Engström
Jobb: Projektledare och konsultansvarig på Industrikompetens

Till intervjun med JoannaSidansvarig: webbredaktoren@liu.se
Senast uppdaterad: Thu Jun 15 09:35:53 CEST 2017