Göm menyn

Affärsjuridik, kandidat, 180 hp

Affärsjuridik, 180 hp


Att kunna bedöma såväl ekonomiska effekter av juridiska beslut som juridiska effekter av ekonomiska beslut ger dig som affärsjurist en suverän bas i arbetslivet och ett brett spektra av karriärmöjligheter.

Förutom kurser i affärsjuridik och ekonomi, innehåller affärsjuristprogrammet olika metoder för att analysera och lösa juridiska problem. Det proaktiva tänkandet genomsyrar hela programmet och fokus ligger på det framåtblickande företagsperspektivet. Din förmåga att förstå olika samband och att uttrycka dig i tal och skrift gör dig både skicklig och eftertraktad – oavsett om du väljer att arbeta inom privat eller offentlig sektor, som exempelvis bolagsjurist, skattejurist, bankjurist eller försäkringsjurist.

 

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav:
Grundläggande behörighet samt områdesbehörighet 4 (engelska B, matematik C och samhällskunskap A) eller områdesbehörighet A4 (Matematik 3b alternativt matematik 3c, samhällskunskap 1b alternativt samhällskunskap 1a1 + 1a2)
Studiestart: Höstterminen 2017
Anmälningskod: LIU-50017
Studietakt: Helfart
Ort: Linköping
Nivå: Grundnivå

 

julias blogg

Julia Alexandersson studentbloggareJulia valde att läsa Affärsjuridik för att hon gillade blandningen av juridik och ekonomi. Hon trivs hur bra som helst på programmet! Här kan ni läsa om hennes liv som student på LiU med allt vad det innebär. Det blir mycket plugg såklart, som blandas med studentfester, matlådor och lite jobb då och då. 

Läs Julias blogg

Trevlig sommar! (Sun Jun 04 16:12:50 CEST 2017)
Vilken helg! (Tue May 30 17:13:52 CEST 2017)
Kämpa då (Fri May 26 14:22:05 CEST 2017)

Länkar om programmet

 

Mer om att plugga på LiU

 

Alexander, TIDIGARE STUDENT

Alexander Kvidén tidigare studentNamn: Alexander Kvidén
Jobb: Förhandlare, Hyresgästföreningen Kalmar

 Sidansvarig: webbredaktoren@liu.se
Senast uppdaterad: Thu Jun 15 09:35:53 CEST 2017