Göm menyn

Kemi - molekylär design, 180 hp

Kemi - molekylär design, 180 hp


Kemister har en lovande framtid inom kemisk industri, läkemedelskemi och livsmedelsbranschen, men också på analyslaboratorier och hos olika myndigheter. Det kan handla om att utveckla nya läkemedel och material med specifika egenskaper eller att analysera miljöpåverkande ämnen i vatten och luft eller tillsatser i livsmedel.

Under programmets gång studerar du grundläggande kurser i kemins alla delområden och fördjupar dig inom molekylär design, naturproduktskemi och organisk-analytisk kemi. Du kan även välja att fördjupa dig inom proteinkemi eller forensisk kemi. Kursen i forensisk kemi ges i samverkan med Rättsmedicinalverket och Statens kriminaltekniska laboratorium, för att kunskapen inom det forensiska området alltid ska vara den mest aktuella.

En stor del av utbildningen sker genom laborativa moment. Det hjälper dig att visualisera kemin på ett spännande sätt, stärker dina kunskaper och utvecklar samtidigt dina praktiska färdigheter.

 

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav:
Grundläggande behörighet
samt
Biologi A, Fysik B, Kemi B, Matematik D
alternativt
Biologi 1, Fysik 2, Kemi 2, Matematik 3b/3c. Meritkurser enligt områdesbehörighet 10.

Studiestart: Höstterminen 2017
Anmälningskod: LIU-50155
Studietakt: Helfart
Ort: Linköping
Nivå: Grundnivå

 

Emmas blogg

Emma, bloggande studentLäs om hur jag snöar in mig på olika molekyler samtidigt som jag försöker pussla ihop studentvardagen med bland annat busstider, träning och samboliv. Jag bor i Norrköping och spenderar ca 2 h om dagen på Campusbussen till och från Linköping.

Läs Emmas blogg

 

Presentation (emmny734, Thu Jun 01 23:27:22 CEST 2017)
Framläggning (emmny734, Wed May 31 19:35:45 CEST 2017)Sidansvarig: webbredaktoren@liu.se
Senast uppdaterad: Thu Jun 15 09:35:53 CEST 2017