Göm menyn

Högskoleingenjör i elektronik, 180 hp

Elektronik


Tänk att få vara med och skapa helt nya produkter eller jobba med att förbättra sådana som redan finns. Är du en kreativ person och nyfiken på teknik och elektronik så kan det här programmet forma din framtid.

Elektronik finns i nästan alla saker vi har omkring oss. Den är nödvändig för att till exempel mobil­telefoner, bilar, energisystem och medicinteknisk utrustning ska fungera på ett säkert, bekvämt och resurseffektivt sätt. Som elektronikingenjör är det du som förstår hur elektroniken fungerar och hur den kan användas för att utveckla ännu bättre produkter. Du kan arbeta med fysisk elektronik, mätinstrument och logikanalysatorer, eller virtuell elektronik där du med datorns hjälp konstruerar kretsar och simulerar deras funktion innan de tillverkas. Som färdigutbildad elektronikingenjör kommer du att ha solid och användbar kunskap om elektronik och hur man kan hitta smarta lösningar för såväl digitala som analoga elektroniksystem.

 

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav:
Grundläggande behörighet
samt
Områdes­behörighet 8 (Fysik B, Kemi A, Matematik D)
eller
Områdes-behörighet A8 (Fysik 2, Kemi 1, Matematik 3c)

Studiestart: Höstterminen 2017
Anmälningskod: LIU-50134
Studietakt: Helfart
Ort: Linköping
Nivå: Grundnivå

 


Efter utbildningen

Efter programmet kommer du att kunna arbeta med elektronikkonstruktion, programmering, datorteknik med mera inom till exempel elektronik-, telekom- eller IT-branschen. Som elektronikkonstruktör kommer du att vara med och skapa nya produkter eller utveckla och förbättra sådana som redan finns.

Väljer du att jobba med programmering eller datorteknik kan det handla om integrerade lösningar som mobiltelefoner och basstationer, motorelektronik eller avancerad konsumentelektronik. Eftersom du även får en kandidatexamen kan du välja att utbilda dig vidare på ett masterprogram inom elektronikområdet och fördjupa dig ytterligare. Efter det kan du, om du fortfarande vill fördjupa dig, börja forska och ta en tätposition i den moderna elektronikens utveckling.

 Sidansvarig: webbredaktoren@liu.se
Senast uppdaterad: Thu Jun 15 09:35:53 CEST 2017