Göm menyn

Civilingenjör i medicinsk teknik, 300 hp

Civilingenjör i medicinsk teknik, 300 hp


Medicinsk teknik utvecklas extremt fort och behovet av civilingenjörer som kan kombinera teknik med kroppens funktioner är stort. Den här utbildningen ger dig möjlighet att delta i arbetet med att förbättra befolkningens hälsa och livskvalité och kanske även bidrar till att minska vårdkostnaderna.

Som färdig civilingenjör inom det medicintekniska området kan du arbeta med medicinsk visualisering och bildanalys, med biosensorer eller biomaterial. Med kunskaper inom medicin, matematik, fysik och teknik är du redo att utveckla programmen, materialen och produkterna som förbättrar människors hälsa och räddar liv.

 

Anmälningsinformation

Behörighet:
Grundläggande behörighet
samt
Områdesbehörighet 9 (Fysik B, Kemi A, Matematik E)
eller
Områdesbehörighet A9 (Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4)

Studiestart: Höstterminen 2017
Anmälningskod: LIU-50178
Studieform: Helfart
Ort: Linköping
Nivå: Grundutbildningsprogram

 

Studentbloggar

 


Efter utbildningen

Utbildningen förbereder dig för ett kvalificerat jobb inom det medicintekniska området. Sverige ligger långt fram inom medicinsk teknik med många framgångsrika företag, och behovet av skickliga civilingenjörer är stort. Civilingenjörsprogrammet i medicinsk teknik är skapat och utformat i samarbete med Sveriges medicintekniska industri för att möta behov inom detta område.

Som färdig civilingenjör inom medicinsk teknik kommer du att kunna jobba med forskning och utveckling, inom såväl företag och universitet som vårdmiljöer. Din breda utbildning ger dig också möjligheter till kvalificerade uppgifter som civilingenjör inom många andra områden.Sidansvarig: webbredaktoren@liu.se
Senast uppdaterad: Thu Jun 15 09:35:53 CEST 2017