Göm menyn

Civilingenjör i kommunikation, transport och samhälle, 300 hp

Civilingenjör i kommunikation, transport och samhälle, 300 hp


Förbättrade flöden, smarta och effektiva kommunikationer och transporter ökar inte bara företags lönsamhet – det påverkar också utvecklingen i världen. Som civilingenjör inom kommunikation, transport och samhälle har du kunskaper inom logistik, trafik, teknik och ekonomi som efterfrågas både lokalt och globalt.

Konkret kan det handla om att utveckla intelligenta system som effektiviserar kommunikation och handel. Det här programmet ger dig det större perspektivet, samtidigt som du studerar specialområden som industriell ekonomi, programmering och reglerteknik. Det gör dig redo att arbeta som exempelvis planeringschef, analytiker eller projektledare inom branscher som transport, trafik och telekom.

 

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav:
Grundläggande behörighet
samt
Områdesbehörighet 9 (Fysik B, Kemi A, Matematik E)
eller
Områdesbehörighet A9 (Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4)

Studiestart: Höstterminen 2017
Anmälningskod: LIU-
Studietakt: Helfart
Ort: Norrköping
Nivå: Grundnivå

 

Studentbloggar

 


Studenter i samarbete med USA-studenter

Deras kandidatprojekt vann i Maryland

Ingenjörsstudenter på LiU gjorde sitt kandidatprojekt på distans ihop med två studenter från University of Maryland. På plats i USA vann de universitetets pris för bästa projekt.

Film om utbildningen

Länkar om programmet

 

Johanna, TIDIGARE STUDENT

Johanna, tidigare studentI vissa projekt är det jag som är projektledare, då är det mitt ansvar att hålla ihop projektet, delegera arbetsuppgifter och se till att leverera ett resultat. I andra projekt är min roll att vara logistiker, då löser jag olika sorters uppgifter som till exempel beräkna lagerlösningar,  säger Johanna Lager, logistikutvecklare på PostNord Logistics.

Till intervjun med Johanna

 

Mer om att plugga på LiU

 Sidansvarig: webbredaktoren@liu.se
Senast uppdaterad: Thu Jun 15 09:35:53 CEST 2017