Göm menyn

Civilingenjör i industriell ekonomi, 300 hp

Civilingenjör i industriell ekonomi, 300 hp


Industriell ekonomi i Linköping - en av Sveriges mest eftertraktade  civilingenjörsutbildningar. Vi utbildar framgångsrika ingenjörer som bemästrar både teknik, matematik och affärsverksamhet – en kombination som banar väg för många spännande yrkesmöjligheter.

Linköpings universitet var först med en civilingenjörsutbildning som överbryggade gapet mellan teknik och företagande. Sverige hade skickliga tekniker och ett framgångsrikt affärsklimat, men för att möta framtida utmaningar med teknikens affärsmässiga förverkligande behövdes civilingenjörer med bredd och flexibilitet över båda världarna.

Behovet av rörlighet och spänst hos våra bästa teknikföretag har inte precis minskat med åren. Efterfrågan på brett utbildade civilingenjörer med nyfikenhet, fantasi och drivkraft är stor i dagens globala affärsmiljöer. För den som väljer en civilingenjörsutbildning i snittet mellan teknik- och affärsverksamhet har möjligheten att utveckla sig, i nästan vilken riktning som helst, inga gränser.

 

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav:
Grundläggande behörighet
samt
Områdesbehörighet 9 (Fysik B, Kemi A, Matematik E)
eller
Områdesbehörighet A9 (Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4)

Studiestart: Höstterminen 2017
Anmälningskod:  LIU-
Studietakt: Helfart
Ort: Linköping
Nivå: Grundnivå

 


Guatemala-projekt gav lärdomar för livet

Jobb med sopsortering, Sabina Nordén och Sofie Folkesson i Guatemala

I-studenterna Sabina Nordén och Sofie Folkesson tog ett sabbatsår för att jobba med ett skolprojekt i Guatemala. Ett år som förändrade deras syn på livet men också gav eleverna i Guatemala en bättre skola.

Läs hela reportaget

 

Länkar om programmet

 

Reportage

Gymnasiecaset

För sjätte året anordnade Industriell ekonomi tävlingen Gymnasiecaset.

Daniel Emanuelsson, student på programmet, har utsetts till Årets Teknolog 2015 och fått ett skräddarsytt sommarjobb på ABB Styrsystem Service.

Mer om att plugga på LiU

 

Lisa, tidigare student

Namn: Lisa EkLisa
Jobbar: Konsult på XLENT Strategy

Till intervjun med Lisa

 Sidansvarig: webbredaktoren@liu.se
Senast uppdaterad: Thu Jun 15 09:35:53 CEST 2017