Göm menyn

Civilingenjör i elektronikdesign, 300 hp

Elektronikdesign


Elektronik finns i allt från datorer, musikinstrument, smarta telefoner och gräsklipparrobotar till bilar, satelliter och solkraftverk. Ett modernt samhälle är omöjligt utan elektronik och som elektronikingenjör kan du bidra inom en rad branscher.

Elektronik finns i allt från läsplattor och hushållsprylar till lysdioder, solceller och flygplan. Men elektroniken är också en viktig del av en vidare samhällsutveckling, exempelvis inom medicinska tillämpningar och inom energiproduktion. Efter utbildningen är du redo att vara med och skapa den elektronik som behövs hemma, på arbetsplatser och övergripande i hela samhället.

 

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav:
Grundläggande behörighet
samt
Områdesbehörighet 9 (Fysik B, Kemi A, Matematik E)
eller
Områdesbehörighet A9 (Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4)

Studiestart: Höstterminen 2017
Anmälningskod: LIU-
Studietakt: Helfart
Ort: Norrköping
Nivå: Grundnivå

 

Jerrys blogg

Jerry, bloggande studentFörutom plugget så tycker jag om att spela dator och träna, det är också härligt att emellanåt ge sig ut i naturen och söka lite avslappning. Nu under mitt tredje år så sitter jag som studienämndsordförande i styrelsen för Elektronikdesign.

Till Jerrys blogg

Framläggning Av Exjobb på ITN LiU (Jerry, Tue May 30 22:31:15 CEST 2017)
Nöjd Grabb (Jerry, Mon May 29 22:01:50 CEST 2017)
Ny datorskärm (Jerry, Sun May 28 14:17:41 CEST 2017)

Efter utbildningen

Civilingenjörens förmåga att ta till sig ny kunskap, kreativ problemlösning, hitta smarta lösningar och förstå sammanhang är något som näringslivet uppskattar och starkt efterfrågar. Efter utbildningen kan du arbeta med utmanande frågeställningar som projektledare, elektronikutvecklare, utbildare, konsult eller mycket annat. Du kan arbeta i både stora och små företag, universitet eller forskningsinstitut, i Sverige eller utomlands.

 

Bland kretskort, robotar och oscilloskop

Elias

 

 

Arbetsmarknadsdagen 2015Sidansvarig: webbredaktoren@liu.se
Senast uppdaterad: Thu Jun 15 09:35:53 CEST 2017