Göm menyn

Civilingenjör i design och produktutveckling, 300 hp

Civilingenjör i design och produktutveckling, 300 hp


Det här är utbildningen för dig som är intresserad av produktutveckling, teknik och design och hur man som civilingenjör kan utveckla framtidens användarvänliga produkter. Det handlar om hela kedjan – från koncept och formgivning till produktion och marknadsföring.

Programmet innehåller en blandning av ämnen som matematik och mekanik samt designorienterade ämnen som interaktionsdesign och formgivning. Du lär dig att se produkterna ur användarens perspektiv genom att läsa exempelvis ergonomi, och du studerar även ämnen som management och industriell ekonomi. Det banar väg för en lovande karriär inom industrin, som produktutvecklare, projektledare eller problemlösare.

 

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav:
Grundläggande behörighet
samt
Områdesbehörighet 9 (Fysik B, Kemi A, Matematik E)
eller
Områdesbehörighet A9 (Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4)

Studiestart: Höstterminen 2017
Anmälningskod: LIU-50169
Studietakt: Helfart
Ort: Linköping
Nivå: Grundnivå

 

studentbloggar

För att läsa våra studenters bloggar
tryck här


Fem minuter med Diana Saleh

Diana Saleh med bokDPU-studenten Diana Saleh träffade nyligen gymnasieminister Anna Ekström och höll i samma veva ett anförande för Nationalkommittén för Raoul Wallenberg på Sveriges riksdag.

 

 

En helt vanlig jobbdag med Hanna

Häng med Hanna en dag på jobbet. Hanna är alumn från design- och produktutveckling

Hanna pluggade till civilingenjör i design- och produktutveckling och tog sin examen förra året. Nu jobbar hon som it/management-konsult på ett it-företag tillsammans med runt 400 anställda på huvudkontoret i Stockholm. Sidansvarig: webbredaktoren@liu.se
Senast uppdaterad: Thu Jun 15 09:35:53 CEST 2017