Göm menyn

Skugga en student

Skulle du vilja veta hur det är att vara student? Då kan du testa att "skugga" en student under en halvdag, för att få en känsla för hur livet är på Linköpings universitet. I filmen här nedanför berättar Rebecca, som pluggar på gymnasiet, om sina erfarenheter av att "skugga" LiU-studenten Helen, blivande civilekonom.

Hur fungerar det?

Att skugga en student innebär att du följer med en student på Linköpings universitet under en halvdag, själv eller tillsammans med en kompis. Du får vara med på föreläsningar och lektioner, grupparbeten eller laborationer beroende på vad som står på schemat för den just du ”skuggar”. Dessutom får du gå runt på campus och se lokalerna och få en känsla för miljön och inte minst, ställa alla dina frågor. Under dagen bjuder universitetet dig och skuggfadder på lunch.

När kan jag skugga?

Perioden för att skugga en student sträcker sig mellan januari till och med 15 april. När du kopplats ihop med en skuggfadder kommer ni tillsammans överens om ett datum då du kan besöka universitetet. 

Jag vill skugga! Hur gör jag?

För Anmälan till Skugga en student. Fyll i formuläret.

Intresserad av flera utbildningar?

Då får du hemskt gärna skicka ett mail (adress nedan) med en prioritering eftersom antalet skuggningar per person är begränsat. Du får även gärna anmäla intresse att komma till universitetet på någon av våra besöksdagar. Där finns flera personer som kan svara på alla frågor du kan komma på!

Frågor?

Om du har frågor kring skuggandet kan du skicka dem till skugga@liu.se så svarar vi på dem så fort vi kan.

Vill du bli skuggfadder?

Är du intresserad av att bli skuggad. Gör din anmälan här.
 Sidansvarig: webbredaktoren@liu.se
Senast uppdaterad: Tue Nov 08 11:43:59 CET 2016