Göm menyn

EWEEK2016

 

E-week pågår 28-31 januari 2014 på Konsert & Kongress, Linköping

E-week är en vecka på temat Cirkulär ekonomi med konferenser, öppna föredrag, paneldiskussioner och möten i en av Sveriges mest dynamiska miljö- och miljöteknikregioner.

Linköpings universitet är en av huvudarrangörerna, och anordnar under veckan det årliga Miljöteknikminglet, 29 januari, SymCity – en konferens om stadsplanering, 30 januari, båda med separat anmälan, samt Sustainability Jam sessions för speciellt inbjudna, 31 januari.

Du är även välkommen på ett antal öppna, inspirerande föreläsningar, debatter och diskussioner där det inte krävs någon föranmälan, läs mer här nedan.

AC

- Vi vill att E-week ska bli en årlig Almedalsvecka för aktörer inom energi, miljö och ekonomi, där vi skapar mängder av möten över gränserna, säger Anders Carlsson, koordinator för LiU Sustainable och en av initiativtagarna till E-WEEK.

Läs LiU Nytts intervju om E-WEEK med Anders Carlsson, koordinator för LiU Sustainable

Cirkulär ekonomi innebär att arbeta med kretslopp istället för linjära processer, med inspiration från naturens egna kretslopp. Produkter ska vara lätta att återvinna, biologiskt material komposteras och övrigt designas så att det kan återanvändas, återvinnas eller eldas upp för att ta tillvara energiinnehållet. Enbart förnyelsebar energi används. I den cirkulära ekonomin strävar man också efter att sälja en funktion, inte en produkt, det vill säga sälja kyla snarare än en viss typ av kylskåp.

Öppna föreläsningar på Konsert & Kongress

Onsdag 29 januari

kl 9.00 -9.50 Öppning och föreläsning om Cirkulär ekonomi

Landshövding Elisabeth Nilsson och kommunalrådet i Linköping Paul Lindvall inviger E-week.

SPStuart Pledger, specialist cirkulär ekonomi från Sustainable Leadership Lab och ordförande i Cradle Net, en ideell förening som arbetar för cirkulär ekonomi, talar om innovation och nya affärsmodeller i en cirkulär ekonomi.

Läs LiU Nytts intervju med Stuart Pledger om cirkulär ekonomi


KL 15.30 -16 Samtal om cirkulär ekonomi

Stuart Pledger leder ett samtal med tre framstående företag inom cirkulär ekonomi - om framtidsvisioner, utmaningar och erfarenheter.

 

Torsdag 30 januari

kl 8.30- 9.30 Ronneby kommuns satsning på cirkulär ekonomi

Stadsarkitekten i Ronneby kommun, David Gillanders, berättar om satsningar på cirkulär ekonomi inom stadsdelsplanering och förskola i Ronneby kommun.

Läs LiU Nytts intervju med David Gillanders om att bygga världens friskaste förskola.


Kl  16.00- 17.00 Framtidsspaning

Följ med på en framtidsspaning in i en värld där ekonomin ger positiva avtryck i naturen istället för att förbruka resurser. Deltar gör bland andra Klas Gustafsson, vice vd Tekniska verken, Yvonne Träff, miljöstrateg, Lidköpings kommun och Martin Hultman, forskare vid Umeå universitet.

 

Fredag 31 januari

Kl 13.30 – 15.30 Avslutningsdebatt

E-week avslutas under fredagen med en öppen debatt med regionala politiker kring hur vi tillsammans kan skapa en än mer dynamisk region, en hållbar värld och ett gott liv.

E-week erbjuder ytterligare ett stort antal seminarier och konferenser arrangerade av Linköpings universitet, Cleantech Östergötland, Energikontoret, Länsstyrelsen och Lantbrukarnas riksförbund.

 

Hela programmet finns här http://eweek.se  (extern länk)


LiU Sustainable

Forskare från Linköpings universitets fyra fakulteter samverkar i problem- baserade projekt
- tvärvetenskapligt över fakultetsgränserna
- tillsammans med offentliga och privata samarbetspartners

För att skapa hållbara resurseffektiva systemlösningar och ett gott liv

Vi gör det andra pratar om!

 

 

 

 


Sidansvarig: ingrid.leo@liu.se
Senast uppdaterad: 2015-12-06