Göm menyn


 

Med framtiden inför dina fötter


En högskoleutbildning är värdefull på många sätt men framför allt ger den dig nya möjligheter! Möjligheter att få ett intressant arbete, möjligheter att testa och förverkliga dina egna idéer och kanske till och med starta ditt eget företag. Som stöd och inspiration har vi samlat några av de möjligheter som universitetet kan ge dig - stöd för dina arbetslivskontakter, innovativa idéer och företagande.

LiU Innovation

Om du har behov av konkret rådgivning kring din affärsidé eller har andra behov som gäller din idé, så är du välkommen till InnovationskontorEtt. Här får du gratis rådgivning under sekretess för att ta din idé framåt. InnovationskontorEtt arrangerar dessutom en uppsjö av tävlingar och arrangemang, och matchar även studenter som vill driva företag med forskare som har goda idéer. InnovationskontorEtt är universitetets ”starta företagsrådgivning”.

LiU Innovation 

 


 

 

Avdelningen Projekt, Innovationer och Entreprenörskap (PIE)

Om du är intresserad av att läsa poänggivande kurser som lär dig mer om affärsplanering, patent, innovationsvärdering och mycket annat, då är PIE rätt ställe för dig. Avdelningen Projekt, Innovationer och Entreprenörskap (PIE) vid Linköpings universitet ansvarar för kursområdet innovation och entreprenörskap, här hittar du kurser som arrangeras över alla utbildningar.

Avdelningen Projekt, Innovationer och Entreprenörskap (PIE)
 

Centrum för Affärsutveckling i Mindre och medelstora företag (CAM)

LiU har alltid haft en nära dialog med näringsliv och samhälle. Vi är övertygade om att både forskning och undervisning blir bättre av att stötas och blötas med verklighetens problem. Vid Centrum för Affärsutveckling i Mindre och medelstora företag (CAM) kan du få hjälp att via studentprojekt knyta kontakt med regionens näringsliv. Skapa karriärmöjligheter, får bra meriter och ett viktigt kontaktnät inför ditt kommande yrkesliv.

Centrum för Affärsutveckling i Mindre och medelstora företag (CAM)
 

Utlandsstudier

Som student har du flera möjligheter att studera utomlands, läs mer om vad de olika fakulteterna erbjuder under www.liu.se/ut.

 

LiU Alumni

Är du nyfiken på livet efter studierna, läs mer om vad studenter med examen från LiU arbetar med idag. LiUs alumniverksamhet jobbar med att skapa och stärka relationer mellan före detta studenter, alumner, universitetet och omvärlden.

LiU Alumni


 

Goda exempel

Tänk dig att du sitter på ett litet nystartat teknikföretag i Linköping och ringer upp ett världsledande storföretag i USA. Du säger att du har något som kan göra deras produkter mycket bättre. Och det stora världsföretaget säger: Visst, kom över så får vi titta på saken!

Läs om hur det gick och om fler goda exempelSidansvarig: bjorn.stafstedt@liu.se
Senast uppdaterad: 2016-11-02