Göm menyn

Goda exempel

Ageratec

Ageratec - Mekanikern som hoppade av oljeplattformen

David Frykerås jobbade på oljeplattformar i Nordsjön, Venezuela och Thailand. Han hjälpte till att pumpa upp det svarta guldet och tjänade bra med pengar. Men tvivlet växte. Det kunde väl inte vara vettigt att transportera olja runt hela jordklotet och elda upp den någon annan stans

SP Devices

SP Devices - Telefonsamtal över Atlanten öppnade dörrar

Tänk dig att du sitter på ett litet nystartat teknikföretag i Linköping och ringer upp ett världsledande storföretag i USA. Du säger att du har något som kan göra deras produkter mycket bättre. Och det stora världsföretaget säger; Visst, kom över så får vi titta på saken!

Psykologpartners

Psykologpartners - Psykologerna som vågade gå mot strömmen

De var bagare och skogsarbetare, elektriker och militär, undersköterska och byggnadsingenjör. Men de hade en sak gemensamt. De ville jobba med människor. De ville bli psykologer. Idag finns Psykologpartners över hela landet och löser små och stora problem i människors vardag.

Calluna

Calluna - Biologerna blev konsulter

De är idealisterna som blev företagare, biologerna som blev konsulter. Om vägar eller bostäder ska byggas nära känslig natur anlitas ofta naturvårdskonsulterna på Calluna för att hitta och skydda djur och växter. Tack vare Calluna kommer grodorna på Norra Djurgården i Stockholm få en egen tunnel när nya bostäder byggs.

Dynamic Code

Dynamic Code - Biokemisten tar DNA-tekniken till våra hem - Från brottsplats till klamydiatest

När biokemisten Anne Kihlgren började jobba med DNA-teknik låg fokus på brottsplatsundersökningar och DNA-register. Men Anne Kihlgren såg mer vardagliga tillämpningar. Företaget Dynamic Code som hon var med och grundade har gjort så att DNA-tekniken nu kan finnas i var mans och kvinnas hand. Topsa dig själv!

SCISS

Sciss - Medieteknikern som vill öppna våra ögon

Han trodde att han skulle rigga ljud och ljus på stora rockkonserter, men så blev det inte. Istället började han undersöka hur man skulle skildra det stora världsalltet i tredimensionella bilder.


Sidansvarig: bjorn.stafstedt@liu.se
Senast uppdaterad: 2010-10-28