Göm menyn

Gör världen bättre

Helen DannetunDu kan göra skillnad inom det område som just du brinner för.

Mänskligheten står inför stora utmaningar – men också möjligheter. När du bidrar till forskningen vid Linköpings universitet kan du satsa på det som ligger dig varmast om hjärtat, vare sig det handlar om att skapa ett hållbart samhälle eller lösa en sjukdoms gåta. Du vet precis vart pengarna går och vad vi har kunnat åstadkomma tack vare din insats.

Hur samarbetet ser ut är upp till dig. Du kan finansiera en professur, en doktorand eller en forskargrupp. Bidra till att bygga upp ett laboratorium eller köpa in utrustning. Rikta medel till en föreläsningssal eller ett forskningscentrum. Du kan instifta ett stipendium. Det finns också möjlighet att bilda en egen stiftelse eller fond med LiU:s forskning eller utbildning som ändamål.

LiU:s forskning och utbildning gör skillnad. Med ditt stöd når vi längre.

Helen Dannetun, rektor

Högtids- och minnesgåvor

Uppmärksamma en högtidsdag eller hedra en persons minne genom stöd till LiU:s forskning.

Skattefri utdelning

Du kan skänka din aktieutdelning till forskning vid LiU utan att det dras skatt på pengarna.

Läs mer om skattefri gåva

Testamenten

Uttryck din vilja för framtiden. Genom att skriva in LiU i ditt testamente kan du stödja den forskning du tycker är viktig. Välkommen att kontakta oss så kan vi diskutera hur pengarna bäst kommer till användning på det sätt du önskar.

LiU Fund of U

LiU Fund of U är fonden för alumner och andra vänner som vill bidra till LiU:s utveckling genom att stödja mindre projekt som är viktiga för forskare och studenter. Läs mer på www.liufundofu.se.

 

Mikroskopikamera
”Min fru råkade ut för sjukdomen och gick bort sommaren 2007. Jag tyckte att jag ville göra något för att förbättra forskningen om Alzheimers.”

Anonym donator som bidragit med en miljon kronor till en spektralupplöst mikroskopikamera som används i alzheimerforskning
 

Kontakt

Kristina Lyngenberg
Samverkansutvecklare
011-363425
kristina.lyngenberg@liu.se

Maria Swartz
Samverkansutvecklare
013-288993
maria.swartz@liu.se
 


Sidansvarig: kristina.lyngenberg@liu.se
Senast uppdaterad: Wed Mar 25 13:21:14 CET 2015