Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

Lantbrukets roll som klimatbov kan ifrågasättas (Linköpings universitet, 2020-07-07)

Enligt FN:s klimatpanel IPCC står lantbruket för en stor del av världens utsläpp av växthusgaser och ses därför av många som en klimatbov. Den slutsatsen bygger dock på ett paradigm som kan ifrågasättas, skriver LiU-forskaren Per Frankelius i en nyligen publicerad artikel i Agronomy Journal.

Kemi banar väg för bättre elektronikmaterial (Linköpings universitet, 2020-06-26)

Indiumnitrid är ett mycket lovande material för användning i elektronik, men svårt att tillverka. Forskare vid Linköpings universitet har utvecklat en ny molekyl med vilken de kan skapa indiumnitrid av hög kvalitet, vilket kan öppna upp för att använda indiumnitrid i exempelvis högfrekvenselektronik.

Religionens roll i det amerikanska presidentvalet (Linköpings universitet, 2020-06-23)

Snart är det återigen dags för en nyvald amerikansk president att lägga handen på Bibeln och svära presidenteden. I sin nya bok visar Kjell O Lejon, professor vid Linköpings universitet, vilken roll religionen spelar i den amerikanska politiken och hur den är vägen in i att förstå det amerikanska samhället.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU

Du hittar fria bilder i LiU:s bilddatabas

LiU på Twitter

Följ LiU på:  Bloggar YouTube Twitter Facebook

Presskontakter

Följ LiU

Nytt på LiU

LiU-nytt
LiU:s webbtidning. Där hittar du senaste nytt, debatt, kalendarium m.m.

Corona-krisen påverkar den kommunala demokratin

I stället for Almedalen

Studenter presenterade designlösningar för internationell publik

LiU i medier

Här skulle ett RSS-flöde visats. Att det inte gör det kan bero på att RSS-flödet innehåller fel eller att länken till RSS-flödet är fel. Om detta inträffat för ett RSS-flöde du vet fungerar bör du höra av dig via gällande supportkanaler.

LiU PÅ Facebook

OM LiU