Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

WASP får extra kraft från NTU i Singapore (Linköpings universitet, Tue Jul 03 10:00:20 CEST 2018)

Knut och Alice Wallenbergs stiftelse donerar 50 miljoner kronor till programmet The Wallenberg-NTU Presidential Postdoctoral Fellowships, där unga lovande forskare från hela världen får finansiering i ett år vid Nanyang Technological University, NTU, i Singapore och ett år vid något av de fem svenska universitet som är engagerade i Wallenberg AI, Autonomous System and Software program, WASP.

Belöning och olust tätt kopplat i hjärnan (Linköpings universitet, Mon Jul 02 08:45:00 CEST 2018)

Möss som saknar en viss mottagarstruktur på celler i hjärnan söker sig till saker som är förknippade med obehag, som inflammation och illamående, enligt en ny studie från Linköpings universitet. Fynden publiceras i tidskriften Journal of Clinical Investigation.

Upptäckten av ett metodfel kan förbättra epigenetisk forskning (Linköpings universitet, Wed Jun 27 08:45:00 CEST 2018)

En svaghet i en av de mest använda metoderna inom forskning om epigenetik kan leda till missvisande resultat, visar forskare vid Linköpings universitet. Upptäckten kan få stor betydelse för forskningsfältet, där ”big data” och avancerade DNA-analysmetoder används för att studera mycket stora mängder epigenetisk information. Fynden publiceras i tidskriften Nature Methods.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU

Du hittar fria bilder i LiU:s bilddatabas

LiU på Twitter

Följ LiU på:  Bloggar YouTube Twitter Facebook

Presskontakter

Följ LiU

Nytt på LiU

LiU-nytt
LiU:s webbtidning. Där hittar du senaste nytt, debatt, kalendarium m.m.

Förskollärarutbildning startar i Västervik, Hultsfred och Vimmerby

LiU-forskare citeras allt oftare

Ett digitaliserat samhälle på gott och ont

LiU i medier

Här skulle ett RSS-flöde visats. Att det inte gör det kan bero på att RSS-flödet innehåller fel eller att länken till RSS-flödet är fel. Om detta inträffat för ett RSS-flöde du vet fungerar bör du höra av dig via gällande supportkanaler.

LiU PÅ Facebook

OM LiU