Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

Kan en dos olydnad leda till lycka? (Linköpings universitet, Thu Mar 14 08:36:30 CET 2019)

​Vi tycks hela tiden jobba med att förbättra oss själva genom att äta rätt, träna mer och jobba hårdare. Samtidigt ökar den psykiska ohälsan. Något skaver hos samtidsmänniskan, menar litteraturprofessor Carin Franzén som i en ny bok undersöker om en del av boten står att finna i en motståndskultur som har 400 år på nacken.

Lantbruket en garant för fred och frihet (Linköpings universitet, Mon Mar 11 09:29:09 CET 2019)

Det krävs en omvärdering av lantbrukets roll i samhällsdebatten. Nu behövs en storsatsning på innovationer, såväl för att mätta världens ökande befolkning som att undvika ännu fler krig och kriser, skriver LiU-forskaren Per Fankelius i den vetenskapliga tidskriften Lancet.

Därför tappar du hörseln en stund av starka ljud (Linköpings universitet, Fri Mar 08 08:46:00 CET 2019)

När våra öron utsätts för starka ljud kan hörseln bli nedsatt, för att sedan återhämta sig. Nu har forskare vid Linköpings universitet, LiU, upptäckt en mekanism i örat som bidrar till att förklara hur fenomenet uppstår. Fyndet beskrivs i tidskriften Proceedings of the National Academy of Sciences, PNAS.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU

Du hittar fria bilder i LiU:s bilddatabas

LiU på Twitter

Följ LiU på:  Bloggar YouTube Twitter Facebook

Presskontakter

Följ LiU

Nytt på LiU

LiU-nytt
LiU:s webbtidning. Där hittar du senaste nytt, debatt, kalendarium m.m.

Lantbruket en garant för fred och frihet

Han får fler att fatta matte

Från LiU-student till minister

LiU i medier

Här skulle ett RSS-flöde visats. Att det inte gör det kan bero på att RSS-flödet innehåller fel eller att länken till RSS-flödet är fel. Om detta inträffat för ett RSS-flöde du vet fungerar bör du höra av dig via gällande supportkanaler.

LiU PÅ Facebook

OM LiU