Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

Dags för riksfinal i Teknikåttan (Linköpings universitet, Wed May 16 14:14:21 CEST 2018)

Onsdagen den 23 maj avgörs årets upplaga av Teknikåttan vid Linköpings universitet. Tolv lag ställs mot varandra i den rikstäckande tävlingen i naturvetenskap, matematik och teknik för elever i årskurs åtta.

Lignin nytt supergrönt bränsle för bränslecell (Linköpings universitet, Tue May 15 10:05:53 CEST 2018)

Forskare vid Laboratoriet för organisk elektronik vid Linköpings universitet har tagit fram en bränslecell som drivs av billigt lignin, en av de vanligaste biopolymererna som också är en biprodukt vid tillverkning av pappersmassa. "Vi kan tillverka el utan några som helst utsläpp av koldioxid, vilket gör det till ett supergrönt bränsle" säger professor Xavier Crispin.

Här är resultatet av det stora Bell-testet (Linköpings universitet, Mon May 14 13:55:01 CEST 2018)

3 283 svenskar, bland dem elever vid Katedralskolan i Linköping, deltog hösten 2016 i ett gigantiskt experiment som utmanade Einsteins tankar om hur världen fungerar i kvantskalan. Forskare vid Linköpings universitet, Jan-Åke Larsson och Guilherme Xavier, är medförfattare till den artikel som nu publicerats i den ansedda vetenskapliga tidskriften Nature.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU

Du hittar fria bilder i LiU:s bilddatabas

LiU på Twitter

Följ LiU på:  Bloggar YouTube Twitter Facebook

Presskontakter

Följ LiU

Nytt på LiU

LiU-nytt
LiU:s webbtidning. Där hittar du senaste nytt, debatt, kalendarium m.m.

Östersjön visar vägen för världshaven

Här är resultatet av det stora Bell-testet

Lignin nytt supergrönt bränsle för bränslecell

LiU i medier

Här skulle ett RSS-flöde visats. Att det inte gör det kan bero på att RSS-flödet innehåller fel eller att länken till RSS-flödet är fel. Om detta inträffat för ett RSS-flöde du vet fungerar bör du höra av dig via gällande supportkanaler.

LiU PÅ Facebook

OM LiU