Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

Forskare får kritik för oredlighet i forskning (Linköpings universitet, Fri Dec 07 09:00:00 CET 2018)

Styrelsen för tekniska fakulteten vid Linköpings universitet riktar skarp kritik mot en tidigare LiU-forskare, som hålls ansvarig för oredlighet i minst tre vetenskapliga artiklar. Den utredning som genomförts visar att bilder har blivit manipulerade och/eller blivit kopierade i alla tre artiklarna. Forskaren kritiseras också för att ha gett missvisande uppgifter om sin egen roll och verksamhet.

Störningsfritt bygge i städer (Linköpings universitet, Fri Nov 30 08:01:00 CET 2018)

Forskningsprojektet Störningsfri stad ska utveckla ett visuellt beslutsstöd som kan minska omaket från byggprojekt inne i städer. Anna Fredriksson, forskare vid Linköpings universitet, Campus Norrköping, leder projektet som finansieras av Vinnova med 4,9 miljoner. Totalt har projektet en budget på 7,3 miljoner kronor.

Levande elektroder ger starkare signaler (Linköpings universitet, Tue Nov 27 08:01:00 CET 2018)

Forskare vid Laboratoriet för organisk elektronik, Linköpings universitet, Campus Norrköping, har hittat en metod som ökar signalstyrkan från en mikrobiell elektrokemisk cell upp till tjugo gånger. Hemligheten är en film med en inbäddad bakterie: Shewanella oneidensis.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU

Du hittar fria bilder i LiU:s bilddatabas

LiU på Twitter

Följ LiU på:  Bloggar YouTube Twitter Facebook

Presskontakter

Följ LiU

Nytt på LiU

LiU-nytt
LiU:s webbtidning. Där hittar du senaste nytt, debatt, kalendarium m.m.

Forskare får kritik för oredlighet i forskning

Långa dagar för LiU-forskarna på COP24

Sätt människan i centrum för AI-forskningen

LiU i medier

Här skulle ett RSS-flöde visats. Att det inte gör det kan bero på att RSS-flödet innehåller fel eller att länken till RSS-flödet är fel. Om detta inträffat för ett RSS-flöde du vet fungerar bör du höra av dig via gällande supportkanaler.

LiU PÅ Facebook

OM LiU