Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

​77 nya doktorer på akademisk högtid (Linköpings universitet, 2019-05-21)

På lördag, den 25 maj, är det dags för årets stora akademiska högtid på Linköpings universitet. 18 nya professorer, 77 doktorer och sju hedersdoktorer äras vid en ceremoni med åtföljande bankett i Louis de Geer Konsert & Kongress i Norrköping.

Sensorn som reagerar på ljus, värme och beröring (Linköpings universitet, 2019-05-14)

Med inspiration från hudens eget sätt att fungera har forskare vid Laboratoriet för organisk elektronik, Linköpings universitet, tagit fram en sensor väl lämpad för elektronisk hud. Den kan mäta förändringar i kroppstemperatur samt känna av både solljus och en varm beröring. Resultaten är publicerade i Advanced Functional Materials

Ökad segregation och ojämlikhet är resultatet av en marknadsutsatt skola (Linköpings universitet, 2019-05-10)

​Större skillnader i studieresultat mellan skolor och en förstärkning av boendesegregationen. Dessa är exempel på vad det marknadsutsatta utbildningssystemet i Sverige lett till. I en ny bok beskriver en rad forskare utvecklingen av det svenska utbildningssystemet och hur det påverkar lärare, elever och rektorer.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU

Du hittar fria bilder i LiU:s bilddatabas

LiU på Twitter

Följ LiU på:  Bloggar YouTube Twitter Facebook

Presskontakter

Följ LiU

Nytt på LiU

LiU-nytt
LiU:s webbtidning. Där hittar du senaste nytt, debatt, kalendarium m.m.

77 nya doktorer på akademiska högtiden

Förtjänstmedalj till framgångsrik projektledare

Stora mervärden när industrin sparar energi

LiU i medier

Här skulle ett RSS-flöde visats. Att det inte gör det kan bero på att RSS-flödet innehåller fel eller att länken till RSS-flödet är fel. Om detta inträffat för ett RSS-flöde du vet fungerar bör du höra av dig via gällande supportkanaler.

LiU PÅ Facebook

OM LiU