Göm menyn

Pressmeddelanden

Pressmeddelanden från Linköpings universitet publiceras på Newsdesk.

Små- och medelstora företag växer med hållbarhet i fokus (Linköpings universitet, Wed Nov 15 10:45:29 CET 2017)

Pressinbjudan från Linköpings universitet Välkommen till en dag om en utveckling för hållbarhet i små- och medelstora företag. Den årliga CAM-dagen, arrangerad av centrum för affärsutveckling i mindre företag vid Linköpings universitet, hålls i år samarbete med Almi och projektet VäxtHUS. Torsdag 16/11 2017, i CreActive och Collegium, Mjärdevi, Linköping.

Miljardsatsning på svensk AI-forskning (Linköpings universitet, Wed Nov 15 08:30:00 CET 2017)

Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse avsätter ytterligare en miljard svenska kronor för en utökning av WASP, Wallenberg Autonomous Systems and Software program, genom en bred satsning på artificiell intelligens. Totalt omfattar satsningen nu närmare tre miljarder svenska kronor fram till 2026.

Allmänheten skeptisk till klimatmanipulering – liksom forskarna (Linköpings universitet, Tue Nov 14 08:00:00 CET 2017)

Vad vet allmänheten om klimatmanipulering och vad tycker man om det man vet? Det frågade sig forskare från Linköpings universitet, tillsammans med forskare från Japan, USA och Nya Zeeland.

700 spelintresserade till LiU Game Conference (Linköpings universitet, Wed Nov 08 13:56:11 CET 2017)

Den 9 november slås dörrarna upp för LiU Game Conference, en årlig konferens i Linköping om dataspel, visualisering och virtuell verklighet. På plats är bland andra Leanne Loombe, senior producer på Riot Games som gör dataspelet League of Legends med cirka 100 miljoner spelare. Konferensen arrangeras av Linköpings universitets innovationskontor tillsammans med konsultföretaget HiQ.

Dieselns död driver på ny hydraulikforskning (Linköpings universitet, Mon Nov 06 09:30:00 CET 2017)

Linköpings universitet och Hudiksvalls Hydraulikkluster inleder nu STEALTH (Sustainable Electrified Load Handling), det största forskningsprojektet inom svensk hydraulik idag. Målet är att elektrifiera en av Sveriges viktigaste exportprodukter.

Politikerna måste ta grepp om kommunernas framtidsfrågor (Linköpings universitet, Mon Nov 06 08:04:00 CET 2017)

​I den nyutkomna boken ”Att äga framtiden – Perspektiv på kommunal utveckling” samlas tankar om lokal politik, demokrati och utveckling med fokus på de svenska kommunerna och lokal samhällsutveckling. Syftet med boken är att bredda debatten och ge nya perspektiv på de strategiska frågor och utmaningar Sveriges kommuner står inför.

Sex Linköpingsforskare till COP23 i Bonn (Linköpings universitet, Thu Nov 02 08:00:00 CET 2017)

Linköpings universitet har sex miljöforskare och två studenter på plats under klimatförhandlingarna i Bonn 6-17 november.

Nytt sätt att dämpa nervcellers signalering upptäckt (Linköpings universitet, Fri Oct 27 08:46:00 CEST 2017)

Forskare vid Linköpings universitet har hittat ett helt nytt bindningsställe för molekyler som kan påverka elektriska impulser i nervceller. Fynden presenteras i tidskriften Science Advances. Upptäckten öppnar upp möjligheten att designa nya typer av läkemedel mot exempelvis epilepsi.

Bonn nästa anhalt i klimatförhandlingarna (Linköpings universitet, Mon Oct 23 12:28:00 CEST 2017)

Linköpings universitet bjuder torsdagen 26 oktober in till en diskussion om framtiden för Parisavtalet, inför COP23. Seminariet anordnas tillsammans med miljö- och energidepartementet, Marockos ambassad, Centrum för klimatpolitisk forskning vid Linköpings universitet, forskningsprogrammet Mistra Geopolitics och studentförbundet för utrikesfrågor vid Linköpings universitet.

Kortison bra för läkning om tidpunkten är den rätta (Linköpings universitet, Tue Oct 17 08:46:00 CEST 2017)

Kortison kan förbättra läkning av senskador, om det bara ges vid rätt tidpunkt, enligt en ny studie från Linköpings universitet. Hos råttor blev den läkande senan dubbelt så stark. Fynden presenteras i tidskriften Scientific Reports.

Fler pressmeddelande på Newsdesk


Sidansvarig: lennart.falklof@liu.se
Senast uppdaterad: Thu Mar 07 09:46:28 CET 2013