LiU visade framfötterna på IPL-konferens i Oxford

Invigning av IPL-konferensen

Från invigning av IPL-konferensen i Oxford.

Linköpings universitet och medicinska fakulteten var representerade vid den globala interprofessionellt lärande-konferensen "All Together Better Health" i Oxford. "Kul att få visa att vi håller en ledande position inom IPL", säger Madeleine Abrandt Dahlgren, professor i medicinsk pedagogik,  som var en av dem som medverkade vid konferensen.

Konferensen äger rum vartannat år och hölls för åttonde gången. Linköping har tidigare stått värd för arrangemanget tillsammans med Karolinska institutet.

På plats i Oxford under årets konferens fanns flera lärare och doktorander från Medicinska fakulteten för att både delta och hålla i workshops, seminarier och föreläsningar. Konferensen pågick under fyra dagar i början av september.

– Vi gjorde en stor och stark insats. Jag höll bland annat i en workshop tillsammans med en internationell grupp där vi utvecklar konsensusuttalande om hur examination inom IPL ska se ut och fungera, berättar Madeleine Abrandt Dahlgren.

Bland mycket annat höll medverkande från LiU även en workshop i samarbete med Tromsø universitet om patientinvolvering och patientperspektiv inom IPL och doktoranderna Annika Lindh Falk och Karin Thörne  presenterade sina avhandlingsprojekt under rubriken "Sociomateriality matters – researching in learning and change in health care practices". Medicinska fakultetens nya IPL-curriculum som sjösätts nu under hösten visades upp i rampljuset av Johanna Dahlberg, IPL-koordinator och väckte stort intresse bland åhörarna.

– Det är ganska fantastiskt att vi fortfarande efter, 30 år, har en ledande roll i  utvecklingen av IPL.  Vi visade verkligen framfötterna under konferensen, säger Madeleine Abrandt Dahlgren.

Deltagare under IPL-konferensen

Johanna Dahlberg, Karin Thörne, Tove Törnqvist, Annika Lindh Falk
och M
adeleine Abrandt Dahlgren var några från LiU som var på plats
under IPL-konferensen i Oxford.

Daniel Windre 2016-09-21

Senast uppdaterad: 2019-06-20