Ambulanssjukvård diskuteras på KMC

Ett nationellt samtal om ambulanssjukvård. Det är vad som är på programmet när Region Östergötland och Linköpings universitet bjuder in 90 deltagare till Katastrofmedicinskt centrum under onsdagen 17 september.

Det är Lena Lundgren, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Östergötland, som tillsammans med Karin Kjellgren, tidigare prodekan vid Medicinska fakulteten och professor i omvårdnadvid LiU samt Håkan Klementsson, ambulanssjukvårdsorganisationen Flisa, som bjudit in till dagen.

Speciellt inbjudna talare från Inspektionen för vård och omsorg, Socialstyrelsen och Alarmeringsutredningen på Regeringskansliet framträder. Tanken är att skapa en särskild arena för ambulanssjukvården.

– I dag finns det inte någon arena där ambulanssjukvården och huvudmännen kan mötas nationellt och diskutera olika frågor. Det är viktigt att hitta en sådan plats för att utveckla verksamheten tillsammans. I en tid där allt mer blir mobilt och digitaliseras är det viktigt med en kraftsamling för att säkra bra och strukturerad information, säger Lena Lundgren till Region Östergötland.

Träffen äger rum på Katastrofmedicinskt centrum. Läs mer på Region Östergötlands hemsida.

Hör också en intervju om dagen på P4 Östergötland.

2016-08-17

Senast uppdaterad: 2019-12-05