LiU-forskare får postdoc-bidrag

Josefine Åhsberg och Elin Nyman, medicinforskare från LiU får bidrag från Vetenskapsrådet för att göra en internationell postdoc.

Bidragen sträcker sig mellan 2016–2019. Syftet med bidraget är att främja internationell rörlighet för nydisputerade forskare med svensk doktorsexamen. Den som är ung forskare ska få möjlighet att forska vid ett utländskt universitet eller forskningsinstitut samt även vid ett svenskt universitet, högskola eller forskningsinstitut.

Josefine Åhsberg vid avdelningen för mikrobiologi och molekylär medicin kommer att göra sin postdoc vid University College London och forska under projekttieln "Intratumor heterogeneity and effect on transcriptional networks in TEL-AML1 t(12;21) associated childhood acute lymphoblastic leukemia". Josefine får totalt 3 150 000 kronor under perioden 2016–2019.

Elin Nyman vid IMT kommer göra sin postdoc vid Harvard, Boston och Oregon Health & Science University, Portland. Hennes projekttiel är "Combined large-scale and mechanistic modeling for personalized treatment of pancreatic cancer". Elin får totalt 2 100 000 kronor under perioden 2016-2018.

2016-06-22

Senast uppdaterad: 2019-06-20