Han får vårens Kandidat Kork-pris

Mattias Ekstedt, universitetslektor, tilldelas läkarstudenternas vandringspris Kandidat Kork, vårterminen 2016.

Mattias Ekstedt får vårens Kandidat Kork-pris

Varje termin nominerar avgångsterminen på Läkarprogrammet de handledare/lärare som de tycker utmärkt sig i sin undervisande och pedagogiska roll. Efter omröstning belönas vinnaren med ett vandringspris. Priset "Kandidat Kork" ska gå till den lärare som kan få till och med den mest korkade studenten att förstå.

Mattias Ekstedt får priset med följande motiveringen:

"Med ett vänligt och inbjudande sätt väckte han tidigt på läkarprogrammet många studenters intresse för sitt ämne. Efter att ett tag ha famlat i PBL-djungeln var vi många som var tacksamma för denne persons roliga, konkreta och faktaspäckade föreläsningar. Engagemanget och lusten att undervisa lyste genom och är orsaken till att det vi lärde oss då, om ulcus och H. Pylori, fortfarande finns där någonstans i bakhuvudet.

Utöver sina förmågor som duktig och entusiasmerande föreläsare har denna person också arbetat hårt för att vi ska bli väl bemötta ute på våra praktikplatser. Vi som haft turen att ha honom som handledare vet att han också lever som han lär.

Med denna motivering vill avgångsklassen VT-16 tilldela vandringspriset Kandidat Kork till Mattias Ekstedt!"

2016-06-15

Senast uppdaterad: 2019-06-20