Hedersdoktorsföreläsning 2016

Årets hedersdoktor är Ingrid Asp som ligger bakom de satsningar som Medicinska fakulteten kunnat göra på forskning inom njurmedicin och psoriasis. Charlotta Enerbäck, professor i dermatologi, och Mårten Segelmark, professor i njurmedicin, presenterar denna forskning i årets hedersdoktorsföreläsning.

Ingrid Asp är initiativtagaren till två forskningsinriktade stiftelser vid Linköpings universitet. Stiftelsen för forskning inom psoriasis och eksem har inrättat ett forskningscentrum med sju anslutna forskare som försöker lösa gåtan kring psoriasis. Stiftelsen för njurmedicinsk forskning har finansierat en professur inom njurmedicin och bidragit med stöd till forskningsprojekt inom ämnesområdet.

Charlotta Enerbäck och Mårten Segelmark leder forskningen på universitetet inom dessa ämnen. De håller nu varsin föreläsning med titlarna "Vad gör vi på Ingrid Asps Psoriasis Research Center?" och "Ingrid Asps donation sprider ljus över den dolda folksjukdomen".

Föreläsningarna hålls 27 maj i Linden, ingång 65, Campus US, klockan 11-12. Fika och mingel från kl 10.30.

Föreläsningarna är öppna för alla – välkomna!

Läs mer om 2016 års hedersdoktorer här.

2016-05-16

Senast uppdaterad: 2019-06-20