Johnny Ludvigsson prisas för sitt engagemang

Professor emeritus Johnny Ludvigsson har utsetts att ta emot International Healthcare Award i samband med pediatrikkonferensen PGHTNCON 2016 i Jaipur, Indien. Utmärkelsen delas ut vid en ceremoni den 14 februari vid NIMS University.

johnny_ludvigssonJohnny Ludvigsson tilldelas utmärkelsen för att ”han har arbetat hårt med ett stort engagemang inom det medicinska området”.

Johnny Ludvigsson har i över 40 år ägnat sig åt att försöka lösa gåtan med barndiabetes och mildra sjukdomens konsekvenser. 2014 rankades han som en av världens tio främsta forskare inom diabetes typ 1. Han har i ett otal offentliga sammanhang stått upp som en hängiven förespråkare för forskning som syftar till att underlätta levnadsvillkoren för barn som drabbats av diabetes. Han har på ett unikt satt kombinerat grundforskning och praktisk klinisk behandling av barn med diabetes.

- Jag känner mig glad och hedrad över att få priset, och tacksam för alla medarbetares insatser, men allra roligast hade det förstås varit om det hade kunnat kombineras med att vi kunnat bota diabetes hos barn, säger Johnny Ludvigsson.

Susanne B Karlsson 2016-02-02

Senast uppdaterad: 2019-10-09