Innovationsveckan vecka 45 med Medfak-inslag

Den 2 november inleds årets innovationsvecka, vecka 45, och flera arrangemang är relevanta för den som är intresserad av medicin och hälsa.

I år är innovationsveckans program uppbyggt utifrån de regionala styrkeområden och det digra programmet börjar nu synas på vecka45.se. På LiUs alla campus finns inslag inom olika ämnesområden, några som kan vara särskilt intressanta för anställda och studenter på Medfak är:

Idéresan: från idé till verklighet
Innovationsutställning och idémottagning arrangerad av Innovationsslussen Region Östergötland och LiU Innovation. Bli inspirerad och få svar på frågor om nyttiggörande, innovation, entreprenörskap och näringslivssamverkan.
2 november kl 11-13 Clinicum, plan 10, ingång B, Lasarettet i Motala
5 november  kl 11-13 Hus 511, plan 11, Campus US
6 november kl 11-13 Kåkenhus, Campus Norrköping

Professional Skills for the future
Wednesday 3rd of November, 11am to 2 pm at ACAS, A-building, Campus Valla
Come hear what industry and academia consider important skills and qualities when hiring a PhD at the recurring event Professional Skills for the Future. We invite Linköping University PhD students from all faculties to join us for a rewarding seminar that will focus on transferable skills to enhance  career opportunities, breed collaboration and support knowledge transfer.

Data, sensorer och visualisering i hälsans tjänst
Torsdag 5 november 10:45-11:45,  Cnema Kungsgatan 56, Norrköping
I Norrköping genomförs på torsdagen ett seminarium om digital hälsa som tar upp utmaningar, trender , behov och möjligheter i en spännande framtidsbransch med fokus på potentialen hos interaktiva visualiseringslösningar.  Projektet BioComLab som drivs av SICS Swedish ICT i samarbete med Linköpings universitet, presenteras.

Hela programmet hittar du här på vecka45.se

2015-10-26