LiU värd för Nationella läkarprogrammötet

Djupinlärning, simulering och interprofessionellt lärande. Det står på agendan när Sveriges läkarprogram träffas för en årlig konferens.

Under torsdagen inleddes Nationella Läkarprogrammötet där Linköpings universitets läkarprogram står som värd. Mötet är en årligt återkommande konferens med representanter från samtliga läkarprogram i Sverige där deltagarna delar med sig av sina erfarenheter och gemensamma problem.

- Vi vill komma till en samsyn eftersom vi har likadana utmaningar. Det ska därför vara samma regler oavsett om man studerar i Örebro, Göteborg eller i Linköping, berättar Stergios Kechagias, programansvarig för läkarprogrammet i Linköping.

På konferensen i Linköping kommer deltagarna framför allt diskutera djupinlärning, simulering och interprofessionellt lärande – områden som utbildningarna vid Medicinska fakulteten jobbat mycket med.

- På tidigare konferenser har vi bland annat tittat på hur vi ska värdera studenternas professionella förhållningssätt. Den här gången hoppas vi kunna hitta lösningar för hur examinationer ska ske så att vi kan säkerställa att studenterna får ett sammanhang för det de lärt sig och inte enbart möjlighet att berätta vad de läst i en bok.

Johan D Söderholm

Johan D. Söderholm, dekanus vid Medicinska fakulteten, LiU hälsar deltagarna välkomna

2015-10-23

Senast uppdaterad: 2019-10-09