Välkomna på invigning av hus 511 måndag 24 augusti

Medicinska fakultetens nya hus är äntligen färdigt. Alla medarbetare, studenter och övriga intresserade är välkomna på invigning av hus 511 måndag 24 augusti klockan 12.15.

Helen Dannetun, rektor, Johan Dabrosin Söderholm, dekanus vid Medicinska fakulteten, studentkåren Consensus och Mats Uddin, Region Östergötland deltar i invigningen.

Vi bjuder på lunchmacka och dryck. Det kommer också att finnas möjlighet att gå runt och titta i huset.

Fasad Om hus 511
Det nya hus 511 är hopbyggt med delar av det gamla hus 001 som tidigare inrymt bland annat öronklinik, science park och lokaler för läkemedelsprövning. Det är ritat av arkitektfirman Carlstedt Arkitekter. Huset består av en ny del på cirka 8000 kvm samt en befintlig del på 4000 kvm. Dessa två hus kopplas samman genom en ny inglasad innergård. Med det nya huset får Medicinska fakulteten bättre anpassade undervisningslokaler och bättre utrymmen för studenter. Huset rymmer cirka 200 studentköksplatser som också kan fungera som öppna studieplatser.

Varmt välkomna på invigningen den 24 augusti!

Här hittar du hus 511
Hus 511 har entré mot Lasarettsgatan och kännetecknas av en grön glasfasad. Se karta här.

Invändig skiss över hus 511 och vilka verksamheter som kommer att sitta där

Reportage från bygget