Göm menyn

Mattias Ekstedt är årets pedagog

Mattias Ekstedt delar ständigt med sig av sin kunskap och sitt engagemang. Det tycker studenterna vid Medicinska fakulteten och därför har han utsetts till årets pedagog av studentkåren Consensus.

Mattias Ekstedt Foto: Susanne B KarlssonÅrets Pedagog är en utmärkelse som syftar till att premiera goda pedagoger vid Hälsouniversitetet och visa dem uppskattning från studenterna.  Utmärkelsen delas ut till en lärare per läsår, som nomineras av studenter och utses av ett programöverskridande utskott. Vid en ceremoni den 8 maj delade Consensus ut priset ”årets pedagog” och de programspecifika priserna ”utmärkt inspiratör”.

Mattias Ekstedt är läkare vid universitetssjukhuset i Linköping och är utbildad vid Linköpings universitet. Han är verksam som lärare och utbildar blivande läkare vid fakulteten där han själv en gång utbildades. Det som utmärker Mattias Ekstedt, enligt studenterna, är att han alltid vill att alla ska hänga med samtidigt som han är engagerad. Studenterna uppskattar också att han har  ”infört Clinical reasoning seminarier på utbildningen vilket gett en djupare klinisk inblick på basgrupper och förbättrat lärandemiljön”.
– Att ta hand om studenterna är en av våra viktigaste uppgifter, sade Mattias Ekstedt när han fått priset. Därför är jag extra glad för detta pris.

Utmärkt inspiratör är ett pris som delas ut av utbildningsprogrammen på Hälsouniversitetet.

Lena Nilsson  Foto: Susanne B Karlsson
Lena Nilsson är en utmärkt inspiratör för sjuksköterskestudenterna.

Det som pristagarna hade gemensamt var att alla gav uttryck för hur roligt de tycker det är att undervisa. Det verkar vara en anda som smittar av sig på studenterna.
–  Det går inte att beskriva i ord hur positivt mitt arbete är, sade Lena Nilsson som blev utsedd till årets inspiratör av sjuksköterskeprogrammet i Norrköping, där hon undervisar.

Årets inspiratör 2015

Biomedicinska analytikerprogrammet:
Laila Håkansson, IKE  –  ”Med stort engagemang och passion ser hon till att man inte bara accepterar saker och ting, utan verkligen förstår dem.”

Logopedprogrammet:
Anne Karlsson, universitetsadjunkt vid IKE –  ”Hon vill att vi studenter ska förstå hur givande logopedyrket kan vara. Anne är en inspiration för såväl oss studenter som andra lärare.”


Läkarprogrammet:
Robin Kihlbaum, specialist i psykiatri,  Höglandssjukhuset, Eksjö – ”Han är engagerad, driven och sätter patienten i fokus, samtidigt som han är oerhört mån om att man som student lär sig och utvecklas.”


Fysioterapeutprogrammet:
Karin Schröder, universitetsadjunkt vid IMH – ”Med en smittsam glädje får hon alla intresserade oavsett vilket ämne hon pratar om.”


Medicinsk Biologi:
Tony Forslund, Universitetslektor vid IKE, – ”Tony har med sin humoristiska pedagogik och avspända förhållande till vetenskapen blandat med lätt smittsamma sköna kommentarer lyckats införliva kunskapens törst efter mikrobiologins myllrande vetenskap.”


Sjuksköterskeprogrammet Linköping:
Eva Molander, Universitetsadjunkt vid IMH  –  ”Hon är helt enkelt en utmärkt basgruppshandledare som inspirerade vår basgrupp till att gräva djupare och lära oss mer!”

 

Sjuksköterskeprogrammet Norrköping:
Lena Nilsson, universitetsadjunkt vid HAV/ISV och barnmorska – ”Hon är alltid positiv och intresserad av oss studenter.”


Susanne B Karlsson 2015-05-13Sidansvarig: hanna.agardh@liu.se
Senast uppdaterad: 2021-11-08