LiU-studenter välbehållna i Kenya

Inga LiU-studenter är direkt berörda av den terrorattack som drabbade ett universitet i östra Kenya på torsdagsmorgonen.

Attacken riktades mot Garissa University College nära gränsen till Somalia. Det är ett satellitcampus till Moi University, som Linköpings universitet haft nära samarbete med inom hälso- och sjukvårdsområdet i över tjugo år.

Huvudcampus för Moi University ligger dock i en helt annan del av landet, i Eldoret i västra Kenya. Där ligger också det sjukhus där studenter från Linköpings universitet just nu gör praktik.

– Vi har varit i kontakt med de fem studenter som vi har på plats och vet att allt är bra med dem, berättar Kerstin Hawkins, avdelningschef på Studentenheten vid Hälsouniversitetet.

HU-studenterna har fått mejl från LiU med erbjudande om stöd att åka hem om de så önskar.
–  Det är med bestörtning och sorg som jag har följt utvecklingen av terroristattacken på Garissa Campus under de senaste dagarna, säger Johan D Söderholm, dekanus vid Hälsouniversitetet. Vi känner med våra kollegor i Kenya som har förlorat familjemedlemmar, vänner och medarbetare.

Den militanta islamistiska rörelsen Al-Shabab har tagit på sig dådet, som ledde till att minst 147 personer dödades och ett 80-tal skadades.

2015-04-07

Senast uppdaterad: 2019-06-20