Studentdriven logopedmottagning nominerad till Götapriset

Den studentdrivna logopedmottagningen på universitetssjukhuset i Linköping har nominerats till Götapriset. GötaPriset delas ut av Kvalitetsmässan och går till Sveriges bästa utvecklingsprojekt inom offentligt finansierade verksamheter.

Till GötaPriset 2015 skickades det in 362 projekt där 33 projekt har nominerats  för att tävla om GötaPriset.
– Det är glada nyheter, kommenterar Birgitta Rosén, enhetschef för logopedmottagningen på öron-näsa-halskliniken vid US, nomineringen.

Sveriges första studentdrivna logopedmottagning startade på US i höstas, ett samarbete mellan logopedmottagningen på US och logopedprogrammet på Hälsouniversitetet. Logopeder på mottagningen är handledare för studenterna.
– Vi tycker att det är viktigt att studenterna får se hur det går till i verkligheten och på det här sättet slipper de resa till sina praktikplatser. De får också träffa många olika patienter med olika diagnoser. När de har varit ute på andra praktikplatser har de ofta bara fått jobba med en viss diagnosgrupp, säger Birgitta Rosén.

Studenterna har egna patienter på mottagningen och två egna mottagningsrum. Mellan de två studentrummen finns ett rum med kameror så att huvudhandledaren därifrån kan lyssna och titta på hur studenterna arbetar.

– Det finns ett gediget förberedelsearbete  bakom starten av den studentdrivna logopedmottagningen, och det är ett bra exempel på det goda samarbetet som universitetet har med Region Östergötland, säger Karin Kjellgren, prodekan för utbildning vid Hälsouniversitetet.

2015-02-06

Senast uppdaterad: 2019-12-05