Fakultetens födelse – från Curt Karlssons synvinkel

Curt KarlssonCurt Karlsson blev hedersdoktor vid Hälsouniversitetet 2014. Han höll då en mycket uppskattad föreläsning som belyser hur fakulteten bildades och utvecklades. Med glimten i ögat jämför han förhållandet mellan fakulteten och landstinget med ett äktenskap. Hela föreläsningen finns nu att läsa på webben.

Förre universitetsdirektören vid Linköpings universitet Curt Karlsson utsågs t till hedersdoktor vid Hälsouniversitetet 2014.  Ur motiveringen:”Genom att han kombinerat sina professionella kunskaper med ett stort personligt engagemang och intresse för forskning och utbildning inom hälso- och sjukvård har Curt Karlsson varit oerhört viktig för utvecklingen av Hälsouniversitetet under de senaste två decennierna”.

Curt Karlssons föreläsning som pdf

Du kan även beställa föreläsningen som trycksak, skicka ett mail till susanne.b.karlsson@liu.se

Susanne B Karlsson 2015-02-05

Senast uppdaterad: 2019-11-14