Marie Blomberg inspirerar läkarstudenterna

En förebild för oss som läkare inom vilket fält vi än må välja. Så tycker läkarstudenterna om Marie Blomberg som belönats med läkarprogrammets vandringspris ”Kandidat Kork”.

Marie BlombergMarie Blomberg är överläkare vid Kvinnokliniken, US, och docent vid Linköpings universitet. Hon  prisas för sin entusiasmerande föreläsningsteknik ”med en förmåga att inte bara engagera utan också med tydlighet förmedla det essentiella i obstetrikens komplexa värld”.

”Genom humor och gedigen kunskap inspirerar terminens Kandidat Kork till vidare inlärning och förblir en förebild för oss som läkare inom vilket fält vi än må välja”, motiverar läkarstudenterna sin utmärkelse.

Varje termin nominerar avgångsterminen på Läkarprogrammet de handledare/lärare som de tycker utmärkt sig i sin undervisande och pedagogiska roll. Efter omröstning belönas vinnaren med ett vandringspris. Priset "Kandidat Kork" ska gå till den lärare som kan få till och med den mest korkade studenten att förstå.

Susanne B Karlsson 2015-01-13

Senast uppdaterad: 2019-10-09