Universitets- och sjukhusledningar möts i Linköping

LedningenLedningarna för landets universitetssjukhus och medicinska fakulteter samlades i Linköping för att under två dagar utbyta tankar och erfarenheter. Konferensen InFuturum anordnas för tredje året och den här gången är det Linköpings universitet och Landstinget i Östergötland som är värdar.

Syftet med InFuturum är att utveckla samarbetet mellan akademi och sjukvård så att Sveriges medicinska och hälsovetenskapliga forskning, utbildning och vård når högsta internationella klass. Konferensen är ett forum för att dela erfarenheter kring gemensamma frågor om forskning, utbildning, finansiering och ledarskap.

– Sverige är ett litet land och vi behöver därför ha en nationell samverkan inom life science och hälso- och sjukvårdsforskning för att kunna hänga med i internationell konkurrens. Denna typ av möten är oerhört viktiga för att skapa nya samarbetsytor, säger Johan Dabrosin Söderholm, dekanus vid Linköpings universitet.

Ett 90-tal deltagare från hela landet samlas på Scandic Frimurarehotellet i Linköping.  Under de två dagarna kommer föredrag och diskussioner att varvas inom tre övergripande teman: ledarskap, samverkan och framtid.Infuturum

– I år har vi fokuserat på frågor om utmaningar och krav på ledarskap i forskande kulturer, hur vi kan förbättra samverkan mellan akademi, sjukvård och näringsliv och en framtidsspaning om vad i vår omvärld som kan påverka vård, forskning och utbildning, säger Tommy Skau, vårddirektör vid Universitetssjukhuset i Linköping.

NestiusModerator är Mikael Nestius, VD för Bonnier Business Media, och bland föreläsarna märks Kjell A Nordström, forskare vid Handelshögskolans Institute for International Business, föreläsare och författare, som ska tala om framtidens ledarskap.

Text: Bodil Knuthammar, Landstinget i Östergötland

2014-11-20