Studenter deltog i världskonferens i arbetsterapi

När den 16:e världskonferensen i arbetsterapi gick av stapeln i Yokohama, Japan, fanns forskare, lärare och två studenter på plats för att representera Hälsouniversitetet.

Omkring femtusen arbetsterapeuter från hela världen hade rest till Yokohama för att medverka i konferensen som tog upp det senaste inom utbildning, forskning och praktisk verksamhet.studenter

Konferensens tema handlade om delade traditioner och att skapa en gemensam framtid för arbetsterapin, som i olika länder ser väldigt olika ut. Studenterna Jonna Alf och Jonathan Princis från arbetsterapeutprogrammets femte termin tycker att det internationella perspektivet gav dem mycket.
– Ja, det fanns föreläsningar om allt från arbetsterapi vid naturkatastrofer till pedagogiska presentationer från andra arbetsterapeutprogram i andra länder, säger Jonathan Princis.

Deltagarna från Hälsouniversitetet presenterade gemensamt 21 postrar, gav muntliga presentationer och deltog i workshops.
– Det var stort intresse för vår posterpresentation som handlade om utvärdering av lärmoment kring sexologi, säger Jonna Alf.

Bild: Studenterna Jonathan Princis och Jonna Alf framför sin poster samt lärarna Jane Holstein och Erika Andersson.

2014-07-02

Senast uppdaterad: 2019-06-20