Johnny Ludvigsson prisas

ludvigssonJohnny Ludvigsson, professor emeritus vid Institutionen för klinisk och experimentell medicin på Linköpings universitet, har tagit emot Knud Lundbaek-priset för sina studier av barndiabetes.

Johnny Ludvigsson tog emot priset för sina framstående studier av barndiabetes. Han är också ordförande och grundare av Barndiabetesfonden. Prissumman och diplom delades ut under det Skandinaviska diabetessällskapets konferens i Uppsala 11 maj där 150 diabetesexperter samlades för att diskutera diabetesterapins kärnområden och de senaste forskningsrönen.
– Det känns mycket hedrande att få ta emot pris. Jag är både stolt och tacksam, säger Johnny Ludvigsson.

I samband med prisutdelningen höll han föreläsningen ”Betacellernas funktion – kärnfrågan i typ 1-diabetes”.
- Att forskningsinsatser inom diabetesområdet uppmärksammas är stimulerande för oss inom forskningsvärlden och sätter samtidigt strålkastarljuset på det stora resursbehovet som finns inom området, säger Johnny Ludvigsson.

FAKTA

Knud Lundbaek (1912-1995) var en av Nordens mest framstående diabetesforskare och priset syftar till att uppmärksamma forskning inom diabetes.

2014-05-19

Senast uppdaterad: 2019-10-09