Biomedicinska analytiker samverkar bra

Programmet för Biomedicinsk analytiker hamnar i topp vad gäller samverkan med arbetslivet i en undersökning om lärosätenas samarbeten med arbetsgivare.

Bild från laboratoriumDet är Svenskt näringsliv som sedan några år tillbaka årligen undersöker hur universitetens och högskolornas program jobbar med samverkan med arbetslivet.

- Samverkan blir allt viktigare. Det börjar finnas en medvetenhet om att det inte är en självklarhet att en utbildning nödvändigtvis leder till jobb utan att den måste kompletteras med olika insatser för färdighetsträning, sådan som studenter får via praktik, projektarbeten eller andra samverkansaktiviteter, säger Mikaela Almerud vid Svenskt näringsliv i ett pressmeddelande.

Det är inom delområdet Medicin och odontologi som Biomedicinska analytikerprogrammet vid Linköpings universitet placerar sig som etta. Programmen Ecology and the Environment och Msc Science for Sustainable Development rankas bland de 20 bästa utbildningarna inom området Naturvetenskap, och Sjuksköterskeprogrammet hamnar på sjunde plats inom Vård- och omsorgsområdet. Även Logopedprogrammetoch programmet Grafisk Design och Kommunikation rankas bland de 20 bästa inom sina respektive delområden.

Däremot tar inte LiU någon topp 20-placering alls vad gäller de generellt bästa programmen för samverkan. Där toppar de mindre högskolorna, som Skövde, Borås och Halmstad.

Undersökningen SamverkaMera

Foto: David Einar Nygren