Läkarstudenter har utsett årets bästa föreläsning

Gunnar Holmgrens föreläsning internationell hälsa har utsetts till årets bästa av läkarstudenterna och belönas nu med Andreas Rosseaus pris. ”Man påminns om varför man vill bli läkare” lyder bland annat prismotiveringen.

Priset för bästa föreläsning på läkarprogrammet delades första gången ut 2013, till minne av Andreas Rosseau som var överläkare och verksam som lärare vid Hälsouniversitetet.

-Det är en ära, sa Gunnar Holmgren när Andreas Rosseaus forna kurskamrater, Reidar Källström och Johan Thorfinn, delade ut priset under torsdagens fakultetskollegium.

Gunnar Holmgren är infektionsläkare i Jönköpings län och föreläsare på läkarprogrammet vid Linköpings universitet. Föreläsningen ”internationell hälsa” som nu prisas beskrivs av studenterna som tankeväckande, fängslande och inspirerande och Gunnar Holmström själv som en eldsjäl för global medicin.

-Jag är själv uppvuxen i Zambia där berättartraditionen är stark. Kanske har jag fått lite av den med mig, sa Gunnar Holmström.

Text: Therese Ekstrand

2014-02-28